nieuws

Marieke Martens benoemd als Director of Science voor Traffic & Transport TNO

carrière & mensen 619

Marieke Martens is benoemd tot Director of Science bij de Unit Traffic & Transport van TNO. Martens is in haar rol verantwoordelijk voor het aanjagen van innovaties binnen de sector mobiliteit en logistiek.

Marieke Martens benoemd als Director of Science voor Traffic & Transport TNO

Van zelfrijdende en duurzaam aangedreven voertuigen tot effect studies gericht op veilig, emissievrij en efficiënt verkeer en vervoer. Dat wordt het speelveld van Marieke Martens in haar nieuwe functie als Director of Science voor Traffic & Transport TNO.
Het doel: De mobiliteitstransitie, gedomineerd door digitalisering en verduurzaming, overzichtelijke, begrijpelijk en uitvoerbaar maken voor alle betrokken partijen. Martens wordt de leidsvrouw van de afdeling binnen TNO die daar voor moet zorgen.

 

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

Martens is geen onbekende bij TNO. Ze speelde intern en extern voor TNO al een belangrijke rol op het gebied van onderzoek naar Human Factors, rijgedrag en Intelligent Transport Systems. Zo deed zij onderzoek naar bijvoorbeeld driver state monitoring (vermoeidheid, afleiding en werklast), het beïnvloeden van mobiliteitsgedrag en naar de menselijke interactie met zelfrijdende auto’s. Ook heeft ze talloze publicaties gedaan over ‘connected en automated driving’. Martens is tevens als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente.

 

 

Reageer op dit artikel