nieuws

Manpower opent tweede Logistics Academy

carrière & mensen 2798

Nederland is een tweede Logistics Academy van Manpower rijker. Het uitzendbedrijf heeft een autonoom opleidingscentrum gestart in Hillegom.

Manpower opent tweede Logistics Academy

Om in te spelen op de arbeidskrapte in de logistiek, heeft uitzendbureau Manpower op 14 juni de tweede Manpower Logistics Academy (MLA) geopend. Na Eindhoven staat er nu ook een in Hillegom.

Heftruck

Kandidaten volgen hier opleidingen voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en elektrische pallet truck. Het autonome opleidingscentrum is een initiatief van Manpower in samenwerking met opleider Athetys.

 

Lees ook
Manpower levert honderden nieuwe medewerkers af

 

Opleiding

Opleidingen aan de academy duren één tot vier dagen en bestaan uit zowel een praktijk- als een theoriegedeelte dat met behulp van een e-learning wordt aangeboden en getoetst. Per klas is er ruimte voor acht kandidaten.

Schaarste

Met de opening van een tweede Manpower Logistics Academy in Hillegom speelt Manpower in op de toenemende schaarste aan gecertificeerde medewerkers binnen de logistiek. Bas van Sprundel, manager Manpower talent academy: “Met de Logistics Academy in Eindhoven besloegen we reeds grote logistieke hotspots zoals West-Brabant, Tilburg-Waalwijk en Venlo-Venray en daar voegen we nu andere grote hotspots, zoals Schiphol en Utrecht-Nieuwegein-Vianen, aan toe. Hiermee bereiken we alle kandidaten en opdrachtgevers die binnen één uur reisafstand wonen van negen van de tien belangrijkste logistieke hotspots in Nederland.”

 

Reageer op dit artikel