nieuws

FNV schikt met In Person over salaris pakketsorteerders PostNL

carrière & mensen 5963

FNV schikt met In Person over salaris pakketsorteerders PostNL

Vakbond FNV heeft een akkoord bereikt met uitzendbureau In Person over meer loon voor pakketsorteerders die bij PostNL aan de slag zijn. Alle ruim 400 uitzendkrachten zullen per 1 juli worden uitbetaald volgens de cao van PostNL.

Dat bevestigt bestuurder Mariëtte van der Neut van FNV dinsdag, nadat actualiteitenprogramma Zembla het nieuws dinsdag als eerste naar buiten had gebracht. De uitzendkrachten worden per 1 juli betaald volgens de cao van PostNL. Het akkoord geldt voor ruim vierhonderd werknemers die via uitzendbureau In Person bij PostNL aan het werk zijn. Op fulltimebasis zou het gaan om een bedrag van grofweg 150 euro bruto per maand dat moet worden bijgestort.

Pakketsorteerders krijgen flinke nabetaling

De 120 FNV-leden die de afgelopen vijf jaar via In Person als pakketsorteerder bij PostNL aan het werk zijn geweest, krijgen ook een flinke nabetaling, zo is afgesproken. Van der Neut denkt dat ook niet-leden enige nabetaling zullen ontvangen, maar die bal ligt volgens haar nu bij het uitzendbureau.

Dagvaarding voor PostNL

FNV stapte naar de rechter om gelijk loon te eisen voor honderden pakketsorteerders op depots in Amersfoort, Dordrecht, Goes en Waddinxveen. De dagvaarding richting PostNL is al de deur uit. Van der Neut sluit niet uit dat andere uitzendbureaus die zich ook schuldig maken aan deze praktijk, als OTTO Workforce en TempoTeam, door de bond voor de rechter worden gesleept.

Inspectie: ‘PostNL overtreedt wet’

Over de afgelopen vijf jaar zou er ruim 5 miljoen euro te weinig loon zijn betaald. In de dagvaarding claimt de vakbond dit bedrag als nabetaling voor de mensen. PostNL zei eerder vertrouwen te hebben in een goede uitkomst bij een gang naar de rechter in deze kwestie. De vakbond op zijn beurt voelt zich gesterkt door eerder onderzoek van de Inspectie SZW waaruit zou blijken dat het bedrijf de wet overtreedt. De Inspectie stelt in het bewuste rapport dat de pakketsorteerders die via een omstreden contracting constructie werkzaam zijn in de sorteercentra  hetzelfde loon moeten ontvangen als de sorteerders die in dienst zijn bij PostNL.

Reageer op dit artikel