nieuws

Nieuwe directeuren logistiek bij Xenos en Audax

carrière & mensen 8065

Barthold Boreel is door de familie Blokker benoemd tot financieel en logistiek directeur van Xenos. Hij volgt Esther Vosbeek op die sinds 2014 financieel directeur was bij de winkelketen. Mediabedrijf Audax stelt op zijn beurt Casper de Nooijer (41) aan als nieuwe chief operations officer (coo).

Nieuwe directeuren logistiek bij Xenos en Audax
Casper de Nooijer (41) is de nieuwe chief operations officer (coo) bij Audax. Foto: Twitter

De Nooijer is een jurist en bedrijfskundige die eerder werkte bij Heineken en PwC. Bij de laatste organisatie leidde hij de adviespraktijk voor familiebedrijven. Ook heeft hij ervaring als toezichthouder bij familie-ondernemingen. Hij is tevens gastdocent aan Nyenrode Business University, Erasmus Universiteit Rotterdam en is betrokken bij het Tilburg Instituut voor Familiebedrijven van Tilburg University.

De Nooijer verandermanager

De nieuwe coo ziet voor Audax een voortrekkersrol weggelegd om de ontlezing te lijf te gaan. “Wij willen Nederland aanzetten tot meer lezen, op een eigentijdse manier”, zegt De Nooijer in de persverklaring. In een persbericht kondigt Hubert de Leeuw zijn mede-directeur aan als een verandermanager, die een voorkeur voor vernieuwing combineert met respect voor het verleden. “Het is tijd dat wij als mediahuis ons krachtige fundament van grote ervaring in retail, logistiek en commercie weer optimaal gaan benutten”, aldus Hubert de Leeuw, die vorig jaar de leiding bij familiebedrijf Audax overnam van zijn vader Jacques de Leeuw, die tot op 83-jarige leeftijd als ceo betrokken was bij het mediabedrijf.

Boreel financieel en logistiek directeur bij Blokker

De familie Blokker besloot op zijn beurt om een nieuwe directie aan te stellen voor de 60 Xenos-winkels die het overneemt uit de eigen Blokker Holdinge. Ludo Bijvoet is benoemd tot algemeen directeur. Hij volgt Francine van Dierendonck op, die in juni 2016 werd aangesteld. Van Dierendonck vertrekt bij het concern, net als Esther Vosbeek die sinds augustus 2014 financieel directeur is. Vosbeek wordt opgevolgd door Barthold Boreel, die financieel en logistiek directeur wordt bij Xenos.

Ervaring bij O’Neill Europe en Dexcom

Bijvoet werkte onder meer als topman en financieel directeur bij Bakkersland Groep en als managing director van de Hard Goods Division van het voormalige Vendex KBB. Boreel heeft ruime ervaring in de detailhandel bij onder meer O’Neill Europe en bij het inmiddels failliete Dexcom (Dixons, Dynabyte, TforTelecom).

Familie Blokker wil veranderingen doorvoeren

Eind april werd bekend dat topman Casper Meijer eind juni vertrekt bij Blokker Holding omdat de familie Blokker en de commissarissen ontevreden zijn over de resultaten van de veranderingen bij het winkelconcern. Door het afstoten van 110 Xenos-Winkels verliezen 180 van de bijna 3.000 Xenos-medewerkers hun baan. Zij zijn werkzaam op het huidige hoofdkantoor van Xenos en in het geautomatiseerde distributiecentrum in Waalwijk, dat zijn deuren sluit. De Casa-winkels in Nederland worden in de toekomst beleverd vanuit het distributiecentrum van Casa in het Belgische Olen.

Reageer op dit artikel