nieuws

Defensie en DSV wisselen vrachtwagenchauffeurs uit

carrière & mensen 14097

Defensie en DSV wisselen vrachtwagenchauffeurs uit
Bergen (D), 10 maart 2015.Oprichting B&T Commando

Defensie en logistiek dienstverlener DSV gaan vrachtwagenchauffeurs over en weer uitwisselen. Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Kees Matthijssen en Peter van der Maas van DSV hebben hiervoor afgelopen vrijdag een overeenkomst gesloten.

In de pilot genaamd Logistiek en Personeel is afgesproken dat op drukke momenten de landmacht gebruik kan maken van chauffeurs van DSV. Andersom profiteert de logistiek dienstverlener van de militairen.

Inzet defensiepersoneel in dc’s DSV

Op piekmomenten als grote schietoefeningen in Duitsland maakt Defensie gebruik van DSV-personeel. Op momenten dat het spitsuur is bij DSV worden militairen ingezet als chauffeur. Ook vindt er inzet plaats in de distributiecentra van de logistiek dienstverlener in onder andere Venlo, Moerdijk en ’s-Heerenberg.

Personeel over en weer opleiden

DSV – op plaats 10 in de laatste editie van de top 100 logistiek dienstverleners – heeft 45.000 werknemers in dienst en vestigingen in 80 landen. In Nederland werken tussen de 700 en 900 mensen voor DSV. De partijen hebben ook afgesproken dat personeel wordt opgeleid om bij elkaar te kunnen werken.

Defensie: ‘samenwerken met civiele bedrijven’

De pilot komt voort uit de plannen voor een zogenaamde ‘adaptieve krijgsmacht’. Voldoende aanpassingsvermogen moet ervoor zorgen dat Defensie flexibel kan inspelen op (onverwachte) ontwikkelingen. Binnen dat concept heeft Defensie het streven om op grote schaal te gaan samenwerken met civiele bedrijven en instanties. Daarmee wil Defensie altijd beschikken over de benodigde capaciteit, zonder (specialistisch) materieel of personeel per se zelf te moeten aanschaffen of in dienst te hebben.

Servicelogistiek contract met BAE Systems Hägglunds

In dat kader werd vorige week ook een service-overeenkomst gesloten met het Zweedse BAE Systems Hägglunds, leverancier van het CV90-infanteriegevechtsvoertuig. Dit contract gaat over bevoorrading, logistiek, reserve-onderdelen, onderhouds- en herstelwerkzaamheden en onderwijsleermiddelen.

Reageer op dit artikel