nieuws

Onrust in Ulft over komst truckershotel

carrière & mensen 5942

Bewoners in Ulft zijn boos en ongerust over de komst van een truckershotel in hun woonplaats. Een informatieavond afgelopen maandag waarin een toelichting werd gegeven op het plan door de eigenaar van het hotel Don de Jong en de gemeente Gendringen, waar Ulft deel van uitmaakt, bracht de burgers van het Gelders dorp ‘weinig antwoorden’, meldt dagblad de Gelderlander.

Onrust in Ulft over komst truckershotel

De avond was georganiseerd om ‘zoveel mogelijk informatie uit te wisselen en mogelijke onrust weg te nemen’, die was ontstaan als gevolg van het plan voor een truckershotel, waar logistiek.nl vorige week woensdag melding van maakte in een interview met Don de Jong. In het pand in het Gelderse Ulft wil De Jong in het weekend 26 vrachtwagenchauffeurs laten overnachten, voornamelijk afkomstig uit Oost-Europa. Zij rijden voor het Europese transportbedrijf van De Jong, Don Trucking, dat is gevestigd in Winterswijk. Hij wil de truckers hiermee een fatsoenlijk weekendonderkomen bieden, nu zij niet meer in hun cabine mogen slapen.

Omwonenden vrezen overlast

Na de bekendmaking van zijn hotelplannen op logistiek.nl ontstond er onrust onder met name de omwonenden van het pand waar het hotel in moet worden gevestigd. Die onrust en weerstand werd vooral geuit tijdens een voorlichtingsavond afgelopen maandag in het gemeentehuis in Gendringen. Omwonenden vrezen voor overlast van dronken chauffeurs op straat en vragen zich af hoe het zit met hun veiligheid ’s nachts als het truckershotel er eenmaal is. Er waren, zo schrijft de Gelderlander, zo’n 200 Ulftenaren afgekomen op de info-avond, waar naast eigenaar De Jong ook wethouder Jos Sluiter was om antwoorden te geven.

De Jong is geschrokken van commotie

Het gebrek aan concrete antwoorden met name vanuit de gemeente zorgde voor frustraties bij de bewoners. Don de Jong zegt tegen de lokale omroep Regio8 geschrokken te zijn van de commotie. “Ik hoor allemaal wilde verhalen dat we hier een truckershotel gaan bouwen, maar dat is niet de bedoeling. “We willen een museum bouwen, kunstgalerie realiseren en daarbij hebben we 26 plaatsen om te overnachten.”

Bewoners zitten nog altijd met vragen

De Jong gaat zelf naast het pand gaat wonen en kan de angst van de buurt niet goed plaatsen. Volgens hem zijn het ‘gewoon mensen’ die in zijn truckershotel komen overnachten. Hij verwacht niet dat er veel mis zal gaan. De verantwoordelijk wethouder Sluiter zegt naar aanleiding van de info-avond in gesprek te willen gaan met buurtbewoners, gemeentevertegenwoordigers en de pandeigenaar. Of er een vervolgbijeenkomst komt, is nog onbekend. Na afloop bleek de stemming niet veel beter dan bij het begin; verschillende buurtbewoners gaven aan nog steeds met veel vragen te zitten.

Gemeente stelt klankbordgroep in

Het enige resultaat is dat de gemeente wel de toezegging deed dat er een klankbordgroep wordt ingesteld, die mag meedenken over de ‘te nemen stappen in de verdere ontwikkeling van het pand’.

Reageer op dit artikel