nieuws

FEM daagt studenten uit om nieuwe oplossingen

carrière & mensen 6704

FEM, de organisatie van fabrikanten in material handling sector moedigt Europese studenten aan om te komen met baanbrekende innovaties. Winnaars krijgen een betaald traineeship.

FEM daagt studenten uit om nieuwe oplossingen

Studenten van economische en technische opleidingen op universitair niveau mogen mee doen aan ‘The Smart Logistics Challenge – how to deliver, tomorrow’. De Europese organisatie wil talent mobiliseren, dat in Europa voorhanden is om fabrikanten van material handling oplossingen te voorzien van nieuw innovatief vermogen. Zes winnaars krijgen als prijs een betaald traineeship bij één van de participerende fabrikanten. Dat zijn Linde, Toyota, Vanderlande, Stow, Balyo en Motum.

‘Allerknapste koppen nodig’

Christophe Lautray is voorzitter van de FEM en directielid (CSO) van Linde Material Handling. Hij zegt dat veel mensen geen idee hebben wat er gebeurt op het gebied van intralogistics en hoe belangrijk dat is de ontwikkeling van trends als e-commerce en industrie 4.0.

Christophe Lautray (FEM)

“Om verder te kunnen groeien heeft de industrie van de toekomst daarom vooral één ding nodig: de allerknapste koppen. Ons doel is om jonge mensen kennis te laten maken met dit interessante vakgebied, en om hen te laten nadenken over de manier waarop goederenverplaatsing er in de toekomst kan uitzien.”

Drie cases als uitgangspunt

Om studenten op weg te helpen heeft de jury alvast drie cases klaar gezet, waar ze hun creativiteit op kunnen los laten. Dat betreft de volgende thema’s:

  1. enablers of e-commerce
  2. cobotics in logistics 4.0
  3. logistics in a sharing economy

Het gaat FEM niet alleen om technologische vernieuwing. Studenten mogen ook voorstellen doen ten aanzien van nieuwe business modellen, digitale platforms en ketenoptimalisaties.

Dertig inzendingen onder de loep

De Smart Logistics Challenge is een wedstrijd voor studenten van (uitsluitend) Europese universiteiten. Ze kunnen hun inzending tot 30 maart aanbieden. Er gaan dertig finalisten door naar de volgende ronde. Daar werken ze hun concept verder uit, onder begeleiding van deskundigen uit de branche. Uit deze concepten worden zes winnaars uitgekozen, die allemaal een prijs ontvangen. Naast een traineeship is dat ook deelname aan het jaarlijks FEM congres in Antwerpen op 13 en 14 september.

Meer over de prijs en de voorwaarden aan deelname staat op een aparte website.

Reageer op dit artikel