nieuws

FNV-leden steunen cao-akkoord bij PostNL

carrière & mensen 4247

FNV-leden steunen cao-akkoord bij PostNL

De leden van vakbond FNV bij PostNL hebben ingestemd met de nieuwe cao voor medewerkers van het postbedrijf. Daarmee hebben alle vier de bonden bij PostNL zich geschaard achter de nieuwe arbeidsovereenkomst.

Eind november bereikte PostNL al een akkoord met de bonden CNV, BVPP en VHP2. FNV tekende toen nog niet, maar legde het voorstel wel met een positief advies voor aan zijn leden. Eerder had FNV nog met acties gedreigd.  Bij de leden van de bond was onder andere grote onvrede over de werkdruk bij de afdeling pakketten. FNV dreigde half november nog met acties in de vorm van stiptheids- of langzaamaanacties tijdens de feestdagen. Daarna kwamen er toch weer gesprekken tussen FNV en PostNL over een nieuwe cao, waar de leden van de bond gisteren alsnog mee akkoord gingen.

Loonsverhoging van 3 procent

De nieuwe cao loopt van april dit jaar tot eind volgend jaar, waarbij er onder meer een loonsverhoging is van in totaal 3 procent. De overeenkomst geldt voor bijna alle werknemers bij pakketten, post in Nederland en het hoofdkantoor. Ook voor zaterdagbezorgers werd een vergelijkbare cao gesloten. Voor postbezorgers geldt een aparte cao.

Reageer op dit artikel