nieuws

Distributiecentrum Albert Heijn blijft doelwit acties

carrière & mensen 6880

Distributiecentrum Albert Heijn blijft doelwit acties

Een betere cao. Dat eisen ruim 150 distributiemedewerkers van Albert Heijn onder leiding van FNV.

Om hun wens kracht bij te zetten, demonstreerden zij woensdag bij het Albert Heijn hoofdkantoor in Zaandam. Naast de verbetering in koopkracht willen de distributiewerkers het behoud van vaste banen.

“We zijn trots op Albert Heijn en we willen dat ook in het distributiecentrum van morgen plaats is voor zekerheid, kwaliteit en perspectief voor werknemers”, aldus Peter Timmerman, een van de stakende distributiemedewerkers.

CAO akkoord Albert Heijn CNV

FNV is ook verbolgen over het cao-akkoord tussen CNV en de supermarktketen. Het akkoord dat er nu ligt, duwt volgens de FNV de distributiewerkers nog verder in de carrousel van onzekerheid. Ook de loonsverhoging van 1,75% is FNV te min.

“Het is een a-sociaal akkoord”, aldus Ozcan Colak van FNV. De vakbond gaat dan ook door met werkonderbrekingen. Volgens Colak participeren zo’n 500 van de 1800 vaste medewerkers in de stakingen. “Dat aantal groeit.”

Distributiecentra Albert Heijn

Albert Heijn heeft distributiecentra in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle. Deze dc’s zorgen voor de bevoorrading van de ruim 880 winkels in Nederland. De cao voor de distributiecentra heeft betrekking op ongeveer 4500 mensen.

Reageer op dit artikel