nieuws

Chauffeurstekort: Sectorinstituut plaatst 1.500ste zij-instromer

carrière & mensen 2601

Chauffeurstekort: Sectorinstituut plaatst 1.500ste zij-instromer

2000 nieuwe chauffeurs in 2017. Zoveel beoogt het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek. Inmiddels staat de teller op 1500.

Maurice Toonen is de 1.500ste deelnemer aan het zij-instroomproject, die via het Sectorinstituut Transport en Logistiek een baan heeft gevonden in de transportbranche. Onlangs trad hij na een korte sollicitatieprocedure in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven.

Sectorplan Transport en Logistiek

Het zij-instroom project om 2000 nieuwe chauffeurs aan het werk te krijgen, ligt op schema. Inmiddels hebben 1500 nieuwe chauffeurs werk gevonden. Het zij-instroom project is onderdeel van het Sectorplan Transport en Logistiek. In dit plan zijn door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en SOOB afspraken gemaakt om de arbeidsmarkt in de sector bestand te maken voor de uitdagingen van de toekomst. SOOB is het opleidings- en ontwikkelfonds van de sector Transport en Logistiek, waarbij zowel werkgevers (TLN en VVT) – als werknemersorganisaties (FNV en CNV) vertegenwoordigd zijn.

 

Wervingscampagne Simon Loos levert 182 chauffeurs op
Tekort aan chauffeurs grootste uitdaging wegtransport in 2017

 

 

Subsidie opleidingskosten

In het zij-instroom project is afgesproken dat de werkgever en de kandidaat elk maar 10% van de opleidingskosten betalen. SZW en SOOB nemen de overige 80% voor hun rekening nemen. De uitvoering van het plan wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

500 extra zij-instromers

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek is tevreden over het resultaat. Hij weet ook dat het tekort aan chauffeurs blijft toenemen. Daarom hebben de sociale partners besloten om ruimte te maken voor nog eens 500 extra zij-instromers. Het maximaal aantal zij-instromers wordt daarmee verhoogd naar 2.500. “Hierdoor kunnen we nog meer mensen helpen hun droom waar te maken.”

 

 

Reageer op dit artikel