nieuws

Acties distributiecentra Albert Heijn duren voort

carrière & mensen 4756

Acties distributiecentra Albert Heijn duren voort

Personeel van de distributiecentra van Albert Heijn voeren nog altijd actie voor een betere cao. De onderhandelingen zitten in een impasse.

Met stiptheidsacties, die medio april begonnen in het dc van Albert Heijn in Pijnacker, wil het personeel een betere cao afdwingen. Bijna een maand verder, wordt er nog steeds actie gevoerd. “Er vinden zo nu en dan stiptheidsacties plaats in Pijnacker en Geldermalsen. Het overgrote deel van onze medewerkers is aan het werk. We kunnen onze winkels dan ook gewoon beleveren”, lat Albert Heijn weten.

Loonbod Albert Heijn

Albert Heijn wil in navolging van Jumbo de werknemers van zijn distributiecentra in de nieuwe cao 1,5 procent meer loon geven. Dat is voor FNV Handel en CNV Vakmensen onvoldoende. Zij eisen  900 euro extra op jaarbasis. Dat komt neer op 43 eurocent per uur meer.

CAO-onderhandelingen

“We zijn ervan overtuigd dat we een goed cao-voorstel hebben gedaan. Met dit voorstel wordt het zelfs beter voor onze huidige 5.000 medewerkers en uitzendkrachten. Over de afzonderlijke onderdelen van het voorstel blijven we graag in gesprek met onze medewerkers en de vakbonden”, aldus een perswoordvoerder van Albert Heijn.

FNV was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

Jumbo en DHL

De vakbonden zijn ook in strijd met Jumbo en DHL. Jumbo gaat op eigen houtje afspraken over arbeidsvoorwaarden regelen. De supermarkt heeft de vakbonden buitenspel gezet. Bij DHL wordt sinds begin mei actiegevoerd voor een betere cao. TLN en de vakbonden hebben wel overeenstemming bereikt.

Reageer op dit artikel