nieuws

Actie FNV bij distributiecentrum Albert Heijn

carrière & mensen 5866

Actie FNV bij distributiecentrum Albert Heijn

Er wordt gestaakt bij Albert Heijn. Het personeel van het distributiecentrum Pijnacker legt vanmiddag het werk neer.

Albert Heijn heeft kwaad bloed gezet bij de bonden door eenzijdig een loonsverhoging door te voeren voor werknemers in de bevoorrading. Bij het distributiecentrum in het Zuid-Hollandse Pijnacker legt een deel van het personeel donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur het werk neer.

FNV wil meer dan geld

Dat heeft FNV Handel laten weten. De vakbond vindt dat de supermarktketen met meer over de brug moet komen dan alleen wat extra geld, en dan met name garanties over het behoud van vaste banen.

Vaste banen

Onderhandelaar Özcan Colak van FNV verwijt de supermarktketen starheid. “Ze wilden geen afspraak maken over behoud van vaste banen. Daartegen wilde Albert Heijn wel afspraken maken over inzet van uitzendkrachten en flexmedewerkers.”

4500 werknemers Albert Heijn

Personeel van de distributiecentra van Albert Heijn strijden al weken voor een betere cao. middels stiptheidsacties. De cao AH Logistics geldt voor circa 4.500 werknemers.

Staking gaat door

Hoe groot het aantal stakers  vandaag  is, is nog onbekend. Colak gaat uit van 100 man.  In andere dc’s worden langzaamaan acties en stiptheidsdacties gehouden.  Vrijdag wordt er ook gestaakt aldus de FNV man, waar wil hij niet zeggen.

Reageer op dit artikel