nieuws

Finalisten klaar voor finale Jong Logistiek Talent

carrière & mensen 3204

Drie jonge logistieke talenten klimmen 30 maart op het podium tijdens de finaledag van de Jong Logistiek Talent verkiezing. Hoe bereiden ze zich voor op hun finale presentatie. Zijn Luc de Jong (CEVA Logistics), Jan Minnee (Retourplaza) en Fleur Straathof (Vanderlande) er klaar voor en hoe schatten ze hun kansen in?

Finalisten klaar voor finale Jong Logistiek Talent

Drie talenten, drie verschillende personen met heel verschillende functies. Kortom, drie kandidaten met ieder een eigen verhaal. Wie steekt er straks boven uit? Nog een paar weken, dan weten we het. Dan staan ze op het podium waar ook de Logistiek Manager zal worden verkozen. In de afgelopen edities hebben we gezien dat de talenten daar niet voor onder doen en hun mannetje/vrouwtje staan.

Luc de Jong (25) werkt als contract supervisor bij CEVA Logistics in Oud Gastel. Hij maakte van een instabiele magazijnorganisatie voor een Japanse kledingklant een geoliede machine. 23 procent productiviteitsstijging waardoor het een winstgevend contract is geworden en dit contract ook weer met drie jaar is verlengd.

Is hij al zenuwachtig voor de finaledag?Luc de Jong

“Ik ga me hetzelfde voorbereiden als de tijdens de voorverkiezingsdag. Mijn verhaal zal ik nog een aantal keer na lezen en kijken of er nog een fine-tuning plaats moet vinden. Vanuit de organisatie heb ik nog geen media of presentatie training gehad, maar ik heb wel ondersteuning gekregen tijdens het voorverkiezingstraject vanuit het hoofdkantoor van CEVA. Tijdens de finale zal ik een kostuum aantrekken. Ik twijfel alleen nog of ik een stropdas om zal doen. Mijn vriendin en ouders zullen aanwezig zijn tijdens de finaledag en ik heb van een aantal collega’s ook gehoord dat zij aanwezig zullen zijn. Wat mij uniek maakt is het feit dat ik samen met mijn collega’s, afdelingshoofden, voorraadbeheer en magazijnmedewerkers, zoek naar de beste verbetering voor ons magazijn. Ik ben niet een leidinggevende die verbeteringen doordrukt naar beneden, ik vind het fijn dat ik hier iedereen in kan betrekken. Daarnaast is er ook nog de combinatie van mijn jonge leeftijd en de functie die ik op dit moment heb.”

 

Fleur Straathof (26) is senior quality assurance engineer bij Vanderlande. Ze is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten die door leveranciers geleverd worden. Ze audit bij leveranciers en zorgt zo samen met de leverancier en de eindklant ervoor dat de producten en processen van hoge kwalteit zijn en blijven, en bovendien kosten te besparen.

Fleur StraathofHoe beleeft Fleur haar nominatie?

“Ik leef erg toe naar de finale van Logistiek Talent van het Jaar. Door Vanderlande is mijn nominatie gedeeld op LinkedIn, Facebook en onsinterne intranet. Daardoor word ik dagelijks aangesproken door collega’s die me succes wensen. Erg leuk, en dat zorgt ervoor dat de spanning zich langzaam opbouwt. Vanuit de organisatie van LMvhJ krijgen we een mediatraining, ik hoop dat ik door deze training nog een aantal goede tips krijg om mijn verhaal zo goed mogelijk te presenteren op 30 maart. Tijdens deze dag zullen collega’s en familie in het publiek zitten om mij aan te moedigen. Wat mij uniek maakt is dat ik bewezen heb dat ketensamenwerking veel voordelen kan opleveren. Doordat ik binnen Vanderlande een duurzaam samenwerkingstraject ben gestart met onze klant en leverancier, heeft dat geleid tot een grote kostenbesparing, reductie van de levertijd, en een verhoging van de kwaliteit voor de hele keten. Ik geloof erin dat meer transparantie in de keten betere resultaten oplevert voor alle schakels. Daarnaast vind ik het extra uitdagend om me als vrouw te bewijzen in een ‘mannenwereld’, dit doe ik dan ook elke dag met veel passie en plezier.”

Jan Minnee (29) is directeur en medeoprichter van RetourPlaza. Dit bedrijf geeft retourgestuurde artikelen van webwinkels een tweede kans door het individueel te presenteren aan de consument waar het eventuele gebrek aan het artikel zichtbaar is. Dit voorkomt dat artikelen tegen dumpprijzen worden verhandeld of bij het afval terecht komen.

Hoe bereidt Jan zich voor op de finalestrijd?Jan Minnee

“We krijgen als finalisten nog een mediatraining van de organisatie, wat natuurlijk al een geweldige prijs is. Ik zie erg uit naar de finaledag en als fans komen mijn compagnons, enkele collega’s en zakenrelaties om mij te supporten. Wat maakt mij uniek? Dat is lastig om te zeggen. Retourplaza is door ons opgezet van een eerste schets tot nu ons kindje. Het is geen los verbeterproces binnen een bestaand logistiek bedrijf. Er zijn zoveel logistieke componenten aan te pas gekomen in dit traject, van digitale logistiek (IT-architectuur en development) tot aan fysieke logistiek zoals de indeling van de warehouse werkvloer. Ik hoop daarom dat de jury en de bezoekers mij als ondernemer in het totaalplaatje wil beoordelen. Met niets begonnen en zowel voor als achter de schermen heb ik in een korte tijd veel bereikt. Met een geweldig team om mij heen. Zo helpen we een van de grootste logistieke uitdagingen van dit moment oplossen.”

Lees ook: Jong talent krijgt dit jaar meer podium

U kunt er bij zijn als Luc, Fleur en Jan zichzelf presenteren aan het grote publiek. Meld u nu aan voor de finaledag.

Reageer op dit artikel