nieuws

Amazon: dit jaar 15.000 nieuwe banen in Europa

carrière & mensen 3491

Amazon: dit jaar 15.000 nieuwe banen in Europa

E-commercegigant Amazon wil 15.000 extra banen in Europa creëren. Het gaat vooral om banen in e-fulfilment en logistiek verspreid over het hele continent, waaronder 5.000 in het Verenigd Koninkrijk, 2.000 in Duitsland en 1.500 in Frankrijk.

Het afgelopen jaar heeft Amazon al 10.000 nieuwe werknemers aangesteld in Europa, waarmee het totale personeelsbestand is uitgekomen op 50.000 werknemers. Dit jaar komen daar dus opnieuw 15.000 mensen bij. Of en hoeveel banen er in Nederland bijkomen is niet bekend.

Brexit geen invloed

In het Verenigd Koninkrijk wil de e-commercegigant rond de 5.000 nieuwe banen creëren, ondanks het besluit van de Britten om uit de Europese Unie te vertrekken. Op dit moment werken in het land al 19.000 mensen voor Amazon.

Meeste mensen in fulfilment-centra

Amazon wil nieuwe mensen in Europa aannemen op uiteenlopende posities van gevestigde ontwikkelaars tot posities voor starters op de arbeidsmarkt. Het e-commercebedrijf heeft 100 kantoren, fulfillment centers en Amazon Web Services datacenters in Europa. De meeste banen zijn op dit moment zijn voor de fulfilment centers in Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De meeste van deze distributiecentra moeten nog dit jaar geopend worden.
Het is inmiddels bekend dat Amazon in het Verenigd Koninkrijk fulfilmentcentra wil openen in Tilbury, Doncaster en Daventry.

Amazon: investeren in advanced logistics

“We blijven in Europa fors investeren in fulfilment, customer service, cloud technologie, research en development, machine learning, advanced logistics en nog veel meer”, verklaart Xavier Garambois, vice president Amazon EU Retail vandaag. Volgens Garambois zorgen deze investeringen ook voor een groeiend aantal vacatures.”

In VS 100.000 banen extra

Amazon maakte onlangs al bekend dat in de Verenigde Staten maar liefst 100.000 nieuwe banen worden gecreëerd, nog altijd fors meer dan in Europa.

Reageer op dit artikel