nieuws

NHTV gestart met talentenprogramma logistiek

carrière & mensen 5306

In samenwerking met negen logistiek dienstverleners en verladers is NHTV gestart met een talentprogramma voor studenten logistiek. De twaalf talenten zijn geselecteerd. Het programma is van start.

NHTV gestart met talentenprogramma logistiek

Om studenten en bedrijven beter te bedienen is de Academie Stedenbouw Logistiek en Mobiliteit van NHTV Breda met een excellentieprogramma voor talentvolle studenten logistiek gestart. De kick off was onlangs tijdens een “Meet and Greet” tussen de twaalf geselecteerde studenten en de deelnemende bedrijven.

Voortgang

De selectie van de studenten vond plaats door NHTV. Daarbij werd gelet op de behaalde resultaten van de studenten, hun motivatie en capaciteiten. Gedurende het 3e en 4e jaar wordt de voortgang van deze studenten gemonitord. Tijdens de kick off werd ook uitgelegd hoe de ontwikkelingen tussen studenten en bedrijven over en weer gemonitord worden. Het streven is dat er minimaal tien studenten op jaarbasis aan het programma deelnemen.

Bonus en bedrijven

Studenten die aan het programma deelnemen, komen in aanmerking voor een bonus van € 4.000,–. De eerste lichting van twaalf studenten is onlangs gestart. De negen bedrijven die mee doen zijn Samsung, Penske Logistics, Schenker Logistics Nederland, Yacht, UPS, APL Logstics (onderdeel van de KWE groep), Amgen, DHL en Kuehne & Nagel. De bedrijven committeren zich voor twee jaar aan dit talentprogramma en geven daarmee de mogelijkheid aan getalenteerde tweedejaars studenten om vanaf hun derde studiejaar mee te draaien in de pool.

Kansen vergroten

Albert Mandemakers opleidingsmanager Logistieke opleidingen van NHTV Breda: “Talentvolle studenten worden zo in een vroeg stadium gekoppeld aan potentiele werkgevers. Studenten krijgen tijdens hun stage en afstuderen binding met deze bedrijven, wat de kans aanzienlijk vergroot dat dit resulteert in een baan bij een van deze bedrijven. Bedrijven krijgen zo ook inzicht in de vijver van talentvolle studenten.”

 

 

Reageer op dit artikel