nieuws

LMvhJ 2015: Welke finalist is de game changer?

carrière & mensen

LMvhJ 2015: Welke finalist is de game changer?

Het is nu aftellen geblazen voor de drie finalisten van de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar 2015. De laatste horde tijdens de finaledag op 23 maart is een presentatie van vijftien minuten op het grote podium in de Jaarbeurs in Utrecht. Centrale vraag is: Wie kan de jury overtuigen dat hij of zij de ‘game changer’ is?

Begin januari werd al duidelijk dat, na een voorverkiezing met een presentatie tijdens de Logistica, Eric Ermstrang, Carin Hendriksen en Iwan te Winkel gaan strijden om de titel Logistiek Manager van het Jaar. Waarom verdienen zij de titel en welk aspect in hun werk maakt hen een ‘game changer’? De genomineerden leggen uit waarom zij in aanmerking komen voor de titel, die in 2015 werd gewonnen door Edwin Wenink.

Eenduidige aanpak keten

Eric Ermstrang (45) (foto rechts), director of transportation & packaging bij Philips Health Systems ziet dat logistiek steeds meer wordt ondersteund door informatietechnologie. “De Logistiek Manager van het Jaar laat zien dat het altijd ook nog ‘mensenwerk’ blijft.” Ermstrang heeft een aanknopingspunt met het thema van deze verkiezingseditie ‘Logistiek als Game Changer’. “Ons project heeft het ‘spel’ veranderd door meer waarde voor de klant te leveren door wereldwijd op dezelfde manier de kwaliteit en de kosten te verbeteren. De gehele keten van leverancier tot eindklant wordt nu op een eenduidige manier aangepakt. Eén game dus, en geen verzameling van losse spellen en spelregels meer.”

Lean transformatieproces

Carin Hendriksen (46), manager manufacturing & warehouse operations bij Omron, ervaart de nominatie voor titel van Logistiek Manager van het Jaar als een beloning voor het doorvoeren van Lean Logistics in de praktijk. Hendriksen gaf leiding aan het Lean transformatieproces binnen de fabriek en voerde Lean daarna door binnen logistiek. “Mijn grootste uitdaging bestaat uit het leiden van mijn team door een belangrijk en noodzakelijk organisatieveranderingsproces met als grootste uitdaging, de strijd tegen verspilling met effectieve en vereenvoudigde processen als resultaat. Geloven in eigen kracht en ervaren dat het echt mogelijk is om zelf het stuur in handen te hebben, daar draait het wat mij betreft om bij succesvolle veranderingen”.

Nieuwe aanpak bouwlogistiek

Iwan te Winkel (41) (foto midden), directeur logistiek bij Raab Karcher. Een bedrijf dat ervoor koos om zich met logistiek te onderscheiden in plaats van te zien als kostenpost. Te Winkel ontwikkelde Leanworks tot een volledig uitgewerkt logistiek concept, een nieuwe benadering van de distributie van materialen naar de bouwplaats. “Dankzij deze aanpak gaat het klantgesprek minder over de prijs van het materiaal, maar meer over de bijdrage die Raab Karcher kan leveren aan een efficiënt bouwproces.” Met Leanworks worden ook materialen van derden en branchevreemde producten via de hub van Raab Karcher naar de bouwplaats, tot op de werkplek van de vakman, gebracht.

Finaledag 23 maart

De drie finalisten presenteren zichzelf in de Jaarbeurs in Utrecht rond 11.00 uur op de verkiezingsdag woensdag 23 maart aanstaande. De jury bepaalt uiteindelijk wie de winnaar wordt van de verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar.

Reageer op dit artikel