nieuws

S&OP: Hoe voorkom je ‘spelletje spelen’ tussen planning en verkoop?

carrière & mensen

S&OP: Hoe voorkom je ‘spelletje spelen’ tussen planning en verkoop?
Freek Aertsen

Voor de tweede keer organiseert Logistiek Academy in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit de Collegereeks Logistiek Management, na een succesvolle eerste editie vorig jaar. De reeks die voor het najaar 2015 staat gepland kent een aantal wijzigingen. Freek Aertsen gaat een college verzorgen over S&OP & the human factor.

Uit onderzoek onder de deelnemers aan opleidingen van Logistiek Academy blijkt dat een aantal logistiek managers worstelt met S&OP, forecasting en planningsvraagstukken en hierover concrete leervragen heeft. Logistiek Academy speelt hierop in door in de aankomende Collegereeks Logistiek Management over dit onderwerp een college toe te voegen aan het programma.

Hoe kan planning effectief met sales overleggen?

Veel bedrijven zijn de laatste jaren bezig met de implementatie van S&OP processen en systemen. Om echt effectief te worden is niet alleen aandacht voor de processen belangrijk, ook de menselijk kant is van belang, stelt docent Freek Aertsen. “Naast aandacht voor de S&OP fundamentals, zoals het inrichten van het proces en het implementeren van systemen, ga ik tijdens mijn college inzoomen op organisatorische aspecten zoals de rol van de planner.” Hoe zorg je ervoor dat de overleggen tussen planning en sales effectief zijn en je ‘spelletje spelen’ voorkomt? Op deze vraag zal Aertsen een antwoord geven tijdens zijn college.

Aertsen is een ervaren docent en tevens Academic director van TIAS Business School. Als adviseur bij EyeOn is gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor planning en forecasting vraagstukken. Het college S&OP van Aertsen staat gepland op dinsdag 13 oktober.

Zes colleges

De collegereeks, die bestaat uit zes colleges die duren van 16.00 tot 19.00 uur, start op 6 oktober met een college Supply Chain Management door Prof. Jack van der Veen en eindigt op 17 november met een college Lean Management die wordt gegeven door docent en auteur Ir. Hessel Visser. Ieder college behandelt een specifiek onderwerp in de logistieke periferie variërend van Inkoop tot Big Data & Supply Chain Innovation en Financieel Management.

Positieve beoordeling en reacties

De collegereeks is bedoeld voor logistiek managers, supply chain managers of managers die logistiek en supply chain taken in hun portefeuille hebben en op zoek zijn naar een stuk verdieping en zich willen ontwikkelen tot een strategische gesprekspartner. Een aantal reacties naar aanleiding van de eerdere edities van de collegereeks die gemiddeld werd beoordeeld met een 8:

“De opzet van de gehele collegereeks klopt gewoon. Veel variatie en echt aanvullend voor mijn eigen kennisgraad”

“De interactie tussen de docenten en deelnemers is goed”

“Uitstekende locatie en goed verzorgd. Ook de inwendige mens wordt goed bediend”

Schrijf u nu in voor de Collegereeks Logistiek Management.

Reageer op dit artikel