nieuws

Wie wordt Supply Chain Interim Manager 2016?

carrière & mensen

Wie wordt Supply Chain Interim Manager 2016?

Wie wordt Supply Chain Interim Manager 2016? Interim managers die in staat zijn om complexe verbetertrajecten in de supply chain uit te voeren worden uitgedaagd om mee te doen aan de Interim Challenge 2016.

Interim managers of mensen die de wens hebben om interim manager te worden kunnen zich tot 1 november inschrijven voor de Interim Challenge 2016. Daarna volgt er een informatie avond waarin de Interim Challenge wordt toegelicht. Vervolgens wordt de case aan de interim managers die zich hebben opgegeven toegestuurd en kunnen ze aan de slag. Naar verwachting zijn ze hier ongeveer vier uur mee bezig. “We merken dat er steeds meer vraag is naar goede mensen die verbetertrajecten in de supply chain voor bedrijven kunnen uitvoeren. Dit is een kans voor interim managers om te laten zien hoe ze dit aanpakken. Wie als beste uit de bus komt krijgt de titel Supply Chain Interim Manager 2016 en wordt lid van de BLMC Interim Community waar hem of haar een volledig trainingspakket te wachten staat van BCademy”, aldus Michel van Buren, algemeen directeur van BLMC.

Pitch vijf finalisten

Als de uitgewerkte cases binnen zijn, buigt een deskundige jury zich over de resultaten. Vijf finalisten worden gekozen die zichzelf mogen pitchen op 14 januari tijdens het congres ‘Survival of the Fittest’ waarna de jury de winnaar kiest. De winnaar presenteert op deze dag ten overstaande van het aanwezige publiek, bestaande uit ceo’s / directieleden en senior supply  chain / logistiek managers zijn case.

BLMC Interim Community

Ook degene die de tweede prijs wint gaat niet met lege handen naar huis. Hij/zij treedt ook toe tot de BLMC Interim Community en wint gratis deelname aan vier verdiepingssessies interim- en verandermanagement in 2016. Kandidaten aan de Interim Challenge die boven de 70 procent scoren worden ook lid van de community. “Er zijn vele opdrachten. Per opdracht bekijken we welke interim manager het beste erbij past. Hierdoor is de kans groter dat je meer en interessantere klussen krijgt”, legt Van Buren uit. “Daarbij faciliteren wij het contact met interim collega’s en bieden continue opleiding aan.”

Vakjury

De deskundige vakjury die zich gaat buigen over de uitgewerkte cases bestaat uit Prof. Dr. Robbert Jan Blomme van Nyenrode Business Universiteit, Paul Claessends MsC, supply chain director van WE fashion, Sjaak Lekkerkerker, senior interim manager, Hans Baltjes MBA, opleidingsmanager Logistiek en Economie, Windesheim University of Applied Sciences, Patrick Vermeren, auteur van het boek Rond Leiderschap, de brug tussen wetenschap en praktijk en coach en begeleider van veranderingsprocessen, Ir. Martijn Lofvers, uitgever en eigenaar van Supply Chain Magazine.

Doe mee met de Interim Challenge 2016

Reageer op dit artikel