nieuws

Visser en Van Goor presenteren ‘Werken met Logistiek’ bij Wehkamp

carrière & mensen

Visser en Van Goor presenteren ‘Werken met Logistiek’ bij Wehkamp

Het was één van de best bezochte logistiek docentendagen van de afgelopen jaren. Dit had zeker ook te maken met de locatie: het nieuwe DC van Wehkamp in Zwolle. Hessel Visser en Ad van Goor presenteerden er de zevende druk van hun standaardwerk ‘Werken met logistiek’.

Meer dan honderd logistiek docenten uit het HBO-onderwijs hadden zich afgelopen donderdag op de Hessenpoort in Zwolle verzameld, in de kantine van het fonkelnieuwe DC van Wehkamp. Aanleiding van de docentendag was de presentatie van het vernieuwde  ‘Werken met Logistiek‘, het boek dat al voor zoveel studenten in Nederland een eerste kennismaking bood met het vakgebied logistiek.

Maar uiteraard kwamen de docenten ook voor de rondleiding door ‘s wereld grootste, geautomatiseerde e-commerce-DC in aanbouw. Hier is alle hardware, zoals shuttle-, orderpick- en sorteersystemen, inmiddels geïnstalleerd en getest. Als straks ook de softwarematige aansturing is ingeregeld en getest zullen vanaf augustus de eerste internetorders vanuit Zwolle worden uitgeleverd.

Bestseller ‘Werken met Logistiek’

Van het boek ‘Werken met Logistiek’ zijn inmiddels 140.000 exemplaren verkocht en is voor Nederlandse studieboek-begrippen een bestseller te noemen. Aan het einde van de enerverende dag in Zwolle presenteerden de auteurs Ad van Goor en Hessel Visser met trots de zevende druk en vertelden ze wat er nieuw is ten opzichte van de vorige editie. “Het eerste wat gelijk opvalt is de harde kaft”, vertelt Van Goor. “Maar ook inhoudelijk is er veel veranderd. Grote delen van het boek zijn herschreven en gemoderniseerd.”

Nieuwe hoofdstukken

“Er zijn ook twee compleet nieuwe hoofdstukken toegevoegd”, vult zijn medeauteur Hessel Visser aan. Zo heeft e-commerce een apart hoofdstuk in het boek gekregen en is er ook een aparte sectie over haven- en vervoerslogistiek. “Met name vanuit de hogeschool Rotterdam was aan dit laatste veel behoefte, maar ook wel vanuit andere scholen.”

Het studieboek is in de 25 jaar dat het bestaat uitgegroeid tot een kloek boekwerk dat inmiddels veertien hoofdstukken behelst. Van Goor: “We hebben ook het nodige geschrapt omdat we het bewust onder de vijfhonderd pagina’s wilden houden, dat is voor een studieboek wel zo’n beetje het maximum.”

Ook als e-book

Voor studenten en docenten die meer willen dan het boek biedt, hebben de auteurs aanvullend lesmateriaal ontwikkeld, zoals online toetsen, spreadsheetmodellen, aanvullend beeldmateriaal en collegesheets voor docenten. Deze zijn te vinden op een speciale website bij het boek ‘Werken met Logistiek, en ook hier is sinds de vorige editie veel aan toegevoegd.

“Het boek is via het platform Bookshelf ook als e-book te bestellen”, vertelt Visser. “Een groot voordeel daarvan is dat de stof met een soort van control-F-achtige functie doorzoekbaar is en dat je online aantekeningen kunt toevoegen. Ik raad jullie allemaal aan dit eens te proberen, dat werkt als een tierelier.”

Stevige discussies

Visser en Van Goor werken al 25 jaar samen en staan in de kantine van het nieuwe Wehkamp-DC als goede vrienden hun nieuwe boek te presenteren. Van Goor: “Ik heb weer met heel veel plezier met Hessel samengewerkt, maar we zijn ook heel kritisch naar elkaar. Op het gebied van leesbaarheid bijvoorbeeld hebben we elkaar echt scherp gehouden en hebben we regelmatig stevige discussies met elkaar gevoerd.”

Reageer op dit artikel