nieuws

‘TNT neemt ontslagen pakketbezorgers weer aan

carrière & mensen

‘TNT neemt ontslagen pakketbezorgers weer aan

Vakbond Abvakabo FNV beschuldigt TNT Express van het illegaal inhuren van ontslagen werknemers. De oud-medewerkers zouden in strijd met de wet als onderaannemer weer in dienst zijn genomen bij de pakketbezorger terwijl ze nog een WW-uitkering krijgen.

In april werd bekend dat TNT Express 130 vaste personeelsleden wilde ontslaan en de bezorging wilde overhevelen naar subcontracters. De pakketbezorger wilde met de flexibilisering de kosten drukken van het operationele proces.

Vakbonden furieus

Volgens het Algemeen Dagblad zijn nu een aantal oud TNT-medewerkers weer aan de slag bij hun oud-werkgever, maar dan als  onderaannemer. De vakbonden zijn furieus over dit nieuws. Onderhandelingen over een nieuwe cao en een sociaal plan worden mogelijk opgeschort. “Dit lijkt op een ontslagcarrousel en dat is niet toegestaan,” aldus FNV-bestuurder Etienne Haneveld.

TNT ontkent

Het AD zegt ten minste één depot te kennen waar tien TNT-medewerkers met behoud van uitkering weer aan de slag zijn gegaan.

TNT Express ontkent de beschuldigingen. ‘Wij hebben er geen beeld bij dat mensen met behoud van uitkering weer aan het werk zijn. Veel medewerkers zijn vrijwillig vertrokken, anderen herplaatsen wij bij Randstad Transport’, aldus een woordvoerder tegen de krant.

Lees ook:TNT stelt mensen voorop, week na kritisch rapport

Reageer op dit artikel