nieuws

Bonden leggen eindbod cao voor aan achterban

carrière & mensen

Het einde van de cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer is weer een stap dichterbij. De werkgevers hebben de bonden een eindbod voorgelegd.

Bonden leggen eindbod cao voor aan achterban

Hoewel de onderhandelingen gisteravond geen overeenstemming hebben opgeleverd, zit er schot in de cao-impasse. De werkgevers hebben een eindbod gepresenteerd. Hoewel het voorstel nog moeten worden voorgelegd aan de vakbondsleden is FNV onderhandelaar Egon Groen niet pessimistisch: “Er is een route naar een oplossing en die hebben we heel lang niet gehad.”

De cao omvat onder meer de volgende punten:

looptijd van 1 januari 2014 t/m 31 december 2016.Op 1 januari 2015 gaan de lonen en toeslagen met 2,25% omhoog.Op 1 januari 2016 stijgen de lonen en toeslagen met 2,75%.Het experiment met de vrijwillige tijd voor tijdregeling wordt voortgezet. De regeling geldt alleen als deze bij het cao secretariaat is aangemeld.
Vanwege de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2015 wordt er minder pensioenpremie betaald dan nu. Het vrijkomende deel van de pensioenpremie (werkgeversdeel) wordt gebruikt om de lonen per 1 januari 2015 iets te verhogen. Het exacte percentage moet nog berekend worden. Deze verhoging komt bovenop de verhoging van 2,25% per 1 januari 2015.

Reageer op dit artikel