nieuws

Bonden leggen eindbod cao voor aan achterban

carrière & mensen

Bonden leggen eindbod cao voor aan achterban

Het einde van de cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer is weer een stap dichterbij. De werkgevers hebben de bonden een eindbod voorgelegd.

Hoewel de onderhandelingen gisteravond geen overeenstemming hebben opgeleverd, zit er schot in de cao-impasse. De werkgevers hebben een eindbod gepresenteerd. Hoewel het voorstel nog moeten worden voorgelegd aan de vakbondsleden is FNV onderhandelaar Egon Groen niet pessimistisch: “Er is een route naar een oplossing en die hebben we heel lang niet gehad.”

De cao omvat onder meer de volgende punten:

looptijd van 1 januari 2014 t/m 31 december 2016.Op 1 januari 2015 gaan de lonen en toeslagen met 2,25% omhoog.Op 1 januari 2016 stijgen de lonen en toeslagen met 2,75%.Het experiment met de vrijwillige tijd voor tijdregeling wordt voortgezet. De regeling geldt alleen als deze bij het cao secretariaat is aangemeld.
Vanwege de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2015 wordt er minder pensioenpremie betaald dan nu. Het vrijkomende deel van de pensioenpremie (werkgeversdeel) wordt gebruikt om de lonen per 1 januari 2015 iets te verhogen. Het exacte percentage moet nog berekend worden. Deze verhoging komt bovenop de verhoging van 2,25% per 1 januari 2015.

Reageer op dit artikel