nieuws

CNV: ‘Nog geen akkoord cao Beroepsgoederenvervoer

carrière & mensen

CNV: ‘Nog geen akkoord cao Beroepsgoederenvervoer

De tweede overlegronde voor de cao in het beroepsgoederenvervoer dinsdag heeft nog geen akkoord opgeleverd, meldt CNV vakmensen. Volgens de vakbond heeft TLN onvoldoende mandaat van zijn leden gekregen om een cao af te sluiten.

CNV meldt op de eigen website dat werkgevers teleurgesteld zijn dat de vakbonden nu geen afspraken willen maken over de vernieuwing van de cao. Door de vakbonden is er niet inhoudelijk gereageerd op het pakket aan voorstellen dat TLN op 10 september, toen de onderhandelingen weer werden hervat, aan de bonden heeft overhandigd.

Meer zeggenschap werknemers

CNV Vakmensen wil een meerjarige cao te willen afsluiten. Tijdens de looptijd van die cao moet dan de inhoudelijke discussie plaatsvinden. Het kan dan niet alleen gaan over het loon en de toeslagen. Meer zeggenschap van de werknemers over de werkdagen en werktijden horen daar ook bij volgens de vakbond.

TLN praat opnieuw met leden

De bond verwijt de werkgevers dat zij ‘de krenten uit de pap hebben gepikt’. De bond wil alle onderwerpen betrekken bij de vernieuwing van de cao. TLN heeft aangegeven dat het om een pakket aan voorstellen ging. De werkgevers onderhandelingsdelegatie heeft, zo meldt de vakbond, geen ruimte om andere afspraken te maken. TLN gaat nu opnieuw met de leden praten.

Loonsverhoging even in de koelkast

De bonden willen ook over dit jaar ‘een fatsoenlijke loonsverhoging’. Werkgevers hebben daarvoor nog geen bod gedaan. Het pakket aan voorstellen van TLN hield ook in dat de lonen op 1 januari 2015 en op 1 januari 2016 telkens met 2 procent omhoog zou gaan. Dit voorstel staat nu even in de koelkast, aldus CNV. Woensdag 5 november worden de onderhandelingen hervat.

Reageer op dit artikel