nieuws

Brainport wil technologisch personeel binden

carrière & mensen

Bedrijven en organisaties uit de Brainport regio Eindhoven hebben de krachten gebundeld om wereldwijd technologisch talent aan te trekken.

Brainport wil technologisch personeel binden

De opgerichte Brainport talentBOX, een digitaal platform moet de benodigde talenten aantrekken. Het platform matcht werkzoekenden automatisch  met passende vacatures wat werkgevers in staat stelt goed gekwalificeerde kandidaten voor de regio te behouden.” De talentBOX is gericht op Nederlandse en internationale tech- en IT-professionals op mbo-, hbo- en wo niveau. Het platform bevat vacatures die variëren van research en development tot technische functies in de maakindustrie.

Internationale arbeidsmarkt

“De vraag naar tech- en IT-professionals is groot en zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Deze schaarste vereist innovatieve manieren om de nationale en internationale arbeidsmarkt te bewerken. Door samen te werken met andere bedrijven en organisaties in de Brainport regio, staan we veel sterker op de wereldwijde arbeidsmarkt,” aldus Bert van der Sluis, HR Director van Vanderlande, een van de deelnemende bedrijven.

Deelnemers

Andere deelnemers zijn:  ASML, Bosch, NTS-Group, PANalytical en TNO. De talentBOX is een initiatief van het Brainport Talent Centre, een samenwerkingsverband van bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden uit de Brainport regio en andere delen van Nederland. Brainport omvat Zuidoost-Brabant en is de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost- Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. De vijf speerpuntsectoren zijn High Tech Systems & Materials, Food & Technology, Automotive, Lifetec & Health en Design.

Reageer op dit artikel