nieuws

Aldipress schrapt 131 banen en sluit dc Duiven

carrière & mensen

Aldipress schrapt 131 banen en sluit dc Duiven

Het Sanoma-onderdeel Aldipress stopt met de distributie van tijdschriften. Het gevolg van dit besluit is dat het distributiecentrum in het Gelderse Duiven sluit en er 131 banen verloren gaan. De logistieke en transportactiviteiten worden uitbesteed aan Media Logistics in Gilze, onderdeel van concurrent Audax.

Aldipress gaat zich voortaan richten op de marketing van tijdschriften, dat maakte moederbedrijf Sanoma vrijdag bekend. Een woordvoerder van het bedrijf zegt vrijdag dat de focus van Aldipress komt te liggen op commerciële activiteiten. “Dat stelt ons in staat om onze dienstverlening aan uitgevers nog waardevoller te maken en de productcategorie tijdschriften in winkels en kiosken te versterken.” In maart gaf Aldipress al aan dat er gesprekken gaande waren over het verplaatsen van het distributiecentrum in Duiven naar Media Logistics in Gilze.

Neergang in verkoop tijdschriften

De voornaamste reden dat Aldipress stopt met het zelf verzenden van tijdschriften is de forse neergang in de verkoop van tijdschriften. “De distributie moet daarom steeds efficiënter worden”, aldus de woordvoerder vrijdag tegen Novum. Aldipress had ongeveer zeventig procent van de markt in handen.

Sociaal plan

Sanoma legt het reorganisatieplan voor advies nog voor aan de ondernemingsraad. Het mediabedrijf praat daarna met de vakbonden over een sociaal plan. Waar mogelijk zal worden gezocht naar nieuw werk voor het distributiecentrum-personeel, bijvoorbeeld bij Media Logistics in Gilze. Dat ligt overigens op vijf kwartier rijden van Duiven.

Overgang Media Logistics eind 2014

De sluiting is onderdeel van de grotere reorganisatie bij Sanoma die afgelopen najaar in gang werd gezet. Die kost bij de tijdschriften van Sanoma Nederland vijfhonderd banen. Aldipress verwacht de sluiting van het logistieke centrum in Duiven en de overgang naar Media Logistics voor het einde van dit jaar te kunnen afronden.

Reageer op dit artikel