nieuws

VLM-ledendag in teken van leiderschap

carrière & mensen

VLM bestaat 40 jaar en daar wordt bij verschillende VLM-evenementen dit jaar bij stil gestaan. Ook bij de jaarlijkse VLM ledendag die op woensdag 24 april in Venlo in de Innovatoren wordt gehouden. Er zal die dag volop worden gediscussieerd over het jaarthema leiderschap. VLM-directeur Arjen Wierikx over het programma: “We gaan een antwoord vinden op de vraag wat leiderschap in logistiek nu precies is.”

VLM-ledendag in teken van leiderschap

De dag start met twee excursies, naar luchthaven Düsseldorf International en tomatenkwekerij Tasty Tom.  Dusseldorf International is een luchthaven waar naast passagiers, ook grote stromen aan luchtvracht passeren. Tasty Tom is een zogenoemde smaaktomaat. Een groep telers rondom Venlo hebben een unieke positie in de markt weten te verwerven. Unieke kijkjes achter de schermen waarvoor beperkte plaatsen beschikbaar zijn. Snel inschrijven biedt nog een kans op een plekje.

Rondetafels over leiderschap

Tijdens het middagdeel van de ledendag staat discussie centraal. In de afgelopen 40 jaar is het vak van de logistiek professional verandert. Welke leiderschapskwaliteiten heeft de logistiek manager vandaag de dag nodig? “Het is een heel actueel thema. We merken dat iedereen zoekende is wat het nu eigenlijk is”, zegt Arjen Wierikx, directeur van VLM. “We gaan daarom in groepjes van tien logistiek professionals, ieder onder leiding van een leider in de logistiek en supply chain, in twee rondes brainstormen over dit thema. De rode draad die hieruit naar voren komt presenteren we op 20 november tijdens ons jaarcongres. We willen onze leden dan een stap verder kunnen helpen.”

X en Y

In samenwerking met Jong Logistiek Nederland en LogiXperience is het programma voor de ledendag tot stand gekomen. “LogiXperience is de broedkamer van nieuwe ideeën en wordt partner van VLM”, aldus Wierikx, die verheugd is over de samenwerking met LogiXperience en de vakinhoudelijke inbreng die dit partnership biedt. De samenwerking met JLN begint ook zijn vruchten af te werpen. JLN leden en VLM leden praten steeds vaker met elkaar. “De Y-generatie kijkt anders tegen leiderschap aan. Je ziet dat de X-generatie dit aan het oppakken is.

Skyview lustrumborrel

De dag wordt afgesloten met een aangeklede borrel op het dakterras van de Innovatoren, de nieuwe locatie van LogiXperience. Er is dan volop gelegenheid tot napraten en netwerken.

 

Deelname staat open voor leden. Nog niet lid? Er is nu een jubileum aanbieding waarbij het lidmaatschap slechts 40 euro bedraagt. Aanmelden voor deze dag kan via dit formulier.

Reageer op dit artikel