nieuws

Piet Zoutendijk nieuwe topman bij Penske Europa

carrière & mensen

Piet Zoutendijk nieuwe topman bij Penske Europa
Piet Zoutendijk nieuwe topman bij Penske Europa

Penske Logistics heeft Piet Zoutendijk benoemd tot managing director van de Europese divisie van de logistiek dienstverlener. Zoutendijk start morgen, woensdag 1 augustus, op het Europese hoofdkantoor van de logistiek dienstverlener in Roosendaal en is de opvolger van de Amerikaan Brian Ruprich.

Brian Ruprich was bij Penske Logistics sinds februari 2011 werkzaam als managing director Europa ad interim en blijft nog een aantal maanden in Roosendaal om een soepele overdracht van de functie te garanderen. Daarna keert hij terug naar de Verenigde Staten voor een nog nader te bepalen functie binnen de onderneming.

Logistieke ervaring en lokale kennis
De ruime ervaring in het logistieke segment en de kennis van de lokale markt zijn de belangrijkste redenen voor Marc Althen, president van Penske Logistics, om te kiezen voor Zoutendijk als Europese logistieke baas. Zoutendijk is ruim twee decennia werkzaam in de logistiek. In die periode werkte hij voor klanten in uiteenlopende branches, waaronder de autobranche, de technologie- en de industriesector. In zijn laatste functie als senior-vicepresident van het Logistics Client Center van DB Schenker werkte Zoutendijk onder meer voor internationale technologiebedrijven. Eerder had hij binnen het bedrijf de functie van managing director en leidde hij operaties in zeven landen.

 

Bax, DB Schenker en Cleton
Zoutendijk werkte bij BAX Global Logistics toen het bedrijf in 2006 werd overgenomen door DB Schenker. In zijn functie bij BAX/Schenker was hij verantwoordelijk voor logistieke activiteiten in Nederland. Hij was directeur marketing/sales en customer service bij Cleton vóór en nadat het werd overgenomen door BAX. Hij was verder werkzaam als transport- en distributiemanager bij M.C.C. Nederland.

Lees ook:
Penske Logistics en Ford winnen Logistics Excellence 2012-award


Transporttak Penske definitief in handen van Finsterwalder

Reageer op dit artikel