nieuws

GS1 Nederland heeft nieuwe directeur

carrière & mensen

GS1 Nederland heeft nieuwe directeur
Pieter Maarleveld algemeen directeur GS1

Het bestuur van GS1 Nederland heeft Pieter J. Maarleveld benoemd tot algemeen directeur van GS1 Nederland. Hij volgt daarmee Friso van Weelden op.

Het realiseren van ketenbrede implementaties van (data)standaarden is de belangrijkste focus voor de komende jaren. Bedrijven kunnen hiermee hun processen beter op elkaar laten aansluiten. Dat zorgt ervoor dat zij kosten uit de keten kunnen halen. “De huidige markt vraagt nu meer dan ooit om snellere implementatie van (data)standaarden om de effectiviteit en efficiency in sectoren te verbeteren”, stelt  de nieuwe directeur Pieter Maarleveld (foto) van GS1 Nederland. “Dit betekent dat wij met de bedrijven kijken naar de ontwikkelingen in een sector, gezamenlijk prioriteiten bepalen en vooral deze snel ketenbreed implementeren. Dat idee bestaat natuurlijk langer, maar we hebben de laatste jaren dit ketenbreed te weinig gerealiseerd.”

 

Friso van Weelden

Het dagelijks bestuur van Stichting GS1 Nederland en Friso van Weelden hebben in goed overleg besloten dat hij terugtreedt als algemeen directeur, om zich aldus te kunnen richten op een carrière buiten GS1. Friso van Weelden heeft gedurende meer dan 9,5jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van GS1.

 

Sectorteams leidend

Pieter Maarleveld heeft 20 jaar ervaring in de cosmeticabranche. Een flink aantal jaren vervulde hij een bestuursfunctie bij de Nederlandse Cosmetica Vereniging. De sectoren worden volgens Maarleveld binnen GS1 Nederland leidend. “De sectorenaanpak moet ervoor zorgen dat bedrijven sneller kunnen implementeren, zodat handelspartners effectiever en efficiënter met elkaar kunnen samenwerken”. GS1 Nederland richt zich primair op de sectoren Levensmiddelen en Drogisterij, Doe-het-zelf en Tuin, Gezondheidszorg en op de nieuwe sectoren Mode, Bouw en Installatie.

Reageer op dit artikel