nieuws

Logistiek Urk leidt samen jongeren op

carrière & mensen

Logistiek Urk leidt samen jongeren op
Logistiek Urk

Om een gegarandeerde instroom van goed geschoold logistiek en technisch personeel te waarborgen, hebben drie logistieke bedrijven uit Urk de handen ineen geslagen.

Mulder Transport , Coldstore Urk en Van Slooten hebben samen met het Berechja College zeven logistieke opleidingen samengesteld om zelf invloed te hebben op de inhoud en kwaliteit van de lesstof. "In de afgelopen jaren zagen we een sterke afname van de kennis en kunde bij nieuwe werknemers", verklaart Jan Mulder. "Om te voldoen aan het hoge kwaliteitsniveau moest het roer om."

 

Na- en bijscholen 

Voor de drie bedrijven is het opleiden van nieuwe werknemers een constant proces, er wordt jaarlijks na- en bijgeschoold om de prestaties van de werknemers op het hoogste niveau te houden. In de samenwerking met het Berechja College is volgens Mulder een unieke oplossing gevonden om leerlingen vanaf het begin meer betrokkenheid en motivatie binnen de logistiek mee te geven.

 

Self-assement
Voor het begeleiden van leerlingen is op theoretisch en praktisch niveau meer ruimte, zo is de opleiding gebaseerd op self-assement waarbij er in een groep van drie leerlingen verschillende rollen worden doorlopen. Het Berechja College  is met deze methodes al ruimschoots bekend omdat deze ook worden toegepast in de Nautische Opleidingen. In de praktijk volgen de leerlingen naast stages ook lessen over allerlei zaken die zij ook na hun twee- of driejarige opleiding gaan tegen komen zoals kleine reparaties en banden wisselen bij twee van de initiatiefnemers Van Slooten personenvervoer en Mulder Transport. Praktijklessen over interne logistiek worden bij de derde initiatiefnemer Coldstore Urk  verzorgd.

 

 

Rijbewijzen en certificaten 

Het halen van alle benodigde rijbewijzen en certificaten is bij de opleidingen ingebouwd zodat de leerlingen volledig klaargestoomd worden voor hun carrière. Daarnaast is er ook veel aandacht voor het werken volgens principes en richtlijnen als HACCP, ISO en BRC waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid net als bij de drie bedrijven centraal staan.

Reageer op dit artikel