nieuws

Stephan Satijn (NDL) wethouder in Venlo

carrière & mensen

Stephan Satijn (38) is vorige week geïnstalleerd als wethouder van economische zaken voor de gemeente Venlo. Satijn, die tot voor kort vice-president Logistics Noord-Amerika was bij Nederland Distributieland, volgt VVD-partijgenoot Mark Verheijen op die aan de slag is gegaan als gedeputeerde voor de provincie Limburg.

Stephan Satijn (NDL) wethouder in Venlo
Stephan Satijn

Volgens de VVD-partijvoorzitter in Venlo, Remie Huijs, is met Satijn vooral gekozen voor continuïteit en toekomstperspectief. Satijn is afgelopen woensdag officieel geïnstalleerd.

 

Economische zaken 

Volgende week dinsdag praat het Venlose college over de portefeuilleverdeling. Satijn, die 3,5 jaar werkzaam is geweest voor NDL/HIDC, neemt het takenpakket over van Verheijen. De voormalig NDL-topman zal zich onder andere bezighouden met economische zaken.

 

Meerdere gegadigden

Ook de fractievoorzitter van de VVD en een raadslid hadden gesolliciteerd naar de wethouderspost. Zij zijn teleurgesteld, maar conformeren zich aan het standpunt van de fractie, aldus Huijs in Dagblad De Limburger.

 

Conflict coalitie

Satijn begint overigens op een slecht moment aan zijn nieuwe functie nu de Venlose coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA niet meer met elkaar verder willen in verband met een hoogoplende ruzie over onder meer de financiering van het nieuwe stadion voor de plaatselijke eredivisieclub VVV-Venlo.

Reageer op dit artikel