blog

Planner vertrouwt niet op z’n pakket

carrière & mensen

Planner vertrouwt niet op z’n pakket
Dr. Wiers

Geachte APS-dokter, we hebben onlangs een APS geïmplementeerd, maar de planner benut alle mogelijkheden nog lang niet. Hij loopt het liefst rond op de werkvloer. De planner heeft veel met computers gewerkt, kan conceptueel denken en is erg gemotiveerd voor de APS-implementatie. Toch is de prestatie ook nog niet toegenomen. De planner zegt dat de informatie niet betrouwbaar is. Wat nu?

Diagnose

Kennelijk is de informatie in het systeem niet juist of onbetrouwbaar. Het kan gaan om terugmeldingen van de werkvloer, maar het kan ook zijn dat het model in het APS niet correct is. U heeft misschien tijdens het ontwerp allerlei compromissen moeten sluiten omdat het anders niet paste in het standaardsysteem. Dat betekent dat de planner het plan goed moet doorspreken met de werkvloer, anders wordt het al helemaal niet uitgevoerd door de onvolkomenheden. Maar er kan er ook gewoon pure weerstand zijn op de werkvloer om een gedetailleerd plan op te volgen.

 

Advies

Alles begint bij een correct plan, anders heeft de planner geen geloofwaardigheid naar de werkvloer.Bekijk of het APS aan alle relevante kenmerken kan voldoen. Definieer ook prestatie-indicatoren die direct door de planner beïnvloed kunnen worden. En zorg voor goede terugmeldingen via het APS, en als er tijd genoeg is: live op de werkvloer.

Reageer op dit artikel