blog

Implementatie valt tegen

carrière & mensen

Implementatie valt tegen
aps

We zijn onlangs begonnen met een APS-implementatie. Tijdens het verkooptraject bouwde de leverancier in een week tijd een systeem dat aardig in de buurt kwam van wat we nodig hebben. Met een druk op de knop werden alle orders geoptimaliseerd. Nu tijdens de implementatie zitten we echter al wekenlang te testen zonder dat we ook maar iets automatisch kunnen doen.

Diagnose
Het ontwikkelen van algoritmes voor optimalisatie kan alleen succesvol zijn als het onderliggende model compleet en correct is. Als een optimalisatie niet de juiste resultaten geeft kan de fout in het algoritme zitten of in de gemodelleerde regels. Als de regels eerst goed getest worden kan deze factor uitgeschakeld worden. Daarnaast is het zo dat voor een demo de ontwikkelaars allerlei kantjes eraf kunnen lopen – regels negeren, een slordig model maken – maar aan een operationeel systeem worden veel andere eisen gesteld.

 

Advies
Er zit niets anders op: u moet uw model toch echt eerst handmatig testen. Hiermee voorkomt u dat het systeem straks iets doet waarvan u niets snapt. Bovendien: een planner die terugschrikt voor de complexiteit van het eigen bedrijf heeft nog een heel ander probleem.

 

 

Reageer op dit artikel