artikel

Finance en logistiek leren dezelfde taal spreken

carrière & mensen

Finance en logistiek leren dezelfde taal spreken
Nathilda de Graaf van PostNL

De Masterclass Financial Supply Chain is opgebouwd rond business simulatie The Cool Connection. Deze serious game helpt deelnemers bij het maken van strategische en tactische beslissingen. ‘Je leert wat de gevolgen zijn als je aan de knoppen gaat draaien.’ Oud deelnemer Nathilda de Graaf vertelt over haar ervaringen.

Deelnemers aan de Masterclass Financial Supply Chain worden gedurende  twee dagen (inclusief overnachting op Nyenrode) van veel waardevolle informatie voorzien. De docenten Joost Bergen en Michiel Steeman delen de laatst ontwikkelingen en leggen uit welke financieringsmodellen de keten kunnen ondersteunen. Na afloop zijn de cursisten in staat verbanden te leggen tussen de financiële en fysieke supply chain. René Olsthoorn, CFO van PontMeyer is gastspreker op dag 1. Hij licht de praktische kant van goed financieel management toe.

Financieel effect

De vorige editie van de masterclass werd beoordeeld met een 8. Nathilda de Graaf, Manager Supply Chain Service Equipment bij PostNL, was een van de deelnemers. Zij heeft de business game als nuttig en leerzaam ervaren. ‘Elke logistieke beslissing die je neemt heeft effect op de financiën. Je leert wat de gevolgen zijn als je aan de knoppen gaat draaien.’

De kennisbehoefte van De Graaf was dat ze haar logistieke besluiten ‘financieel’ zou willen leren maken. “Dat er diverse deelnemers aan de masterclass meedoen, ieder met een verschillende pet op vanuit hun werkveld, maakt het erg leuk. Je gaat de hele keten door en je hebt heel veel met elkaar te maken. Alle beslissingen die je neemt hebben effect op de financiën.”

Dezelfde taal

De masterclass vormt volgens De Graaf een mooie verbinding tussen finance en logistiek. “Het geleerde kun je meteen toepassen in de praktijk. De masterclass leert je om de spanningen tussen afdelingen, zoals je die zelf kunt ervaren op de werkvloer, weg te nemen. Je leert om dezelfde taal te spreken. Daarbij moet gezegd worden dat de entourage op Nyenrode top is. Dat geeft net dat extra tintje aan de opleiding.”

15 PE uren

De Masterclass Financieel Supply Chain is sinds kort NBA-gecertificeerd. Door het volgen van deze opleiding kunnen 15 PE uren worden behaald.

Reageer op dit artikel