artikel

Drie finalisten talentverkiezing zijn bekend

carrière & mensen

Drie finalisten talentverkiezing zijn bekend
Wie neemt het stokje van Mario Wopereis, JLT-winnaar 2015, over?

Daniella Beljaars, Stefan Kleijngeld en Bart Louwen zijn de drie finalisten van de Jong Logistiek Talent van het Jaar verkiezing.

Wie volgt Mario Wopereis op? De jury heeft bepaald dat deze drie finalisten de strijd op het podium met elkaar aan gaan op 23 maart tijdens de finaledag.

Daniella Beljaars, oprichter en mede-eigenaar van logistiek dienstverlener BB Logistiekbeljaars

Beljaars was niet op de hoogte van haar nominatie en was totaal verrast. “Ik had dit totaal niet verwacht. Ik weet dat mijn concept aanslaat bij bedrijven, maar had nooit verwacht dat een relatief simpel idee, een transportoplossing en het volledig ontzorgen met een goede service tegen een eerlijke prijs, zou leiden tot een kwalificatie.

Belangrijkste wapenfeit: “Logistiek moet goed, betrouwbaar, en eerlijk zijn. In de logistieke dienstverlening  gaat het voor mij vooral om samenwerken. Bij samenwerking heb je geen wapenfeiten nodig, maar hoogstens een open geïnteresseerde blik om van elkaars kwaliteiten te kunnen leren. Gewoon common sense, een kop koffie, aandacht, elkaar echt begrijpen en zeker geen wapenfeiten. Een voorbeeld, welke ik graag wil delen, is dat BB logistiek was uitgenodigd om deel te nemen in een tender voor een groot bedrijf , welke volledig afhankelijk is van logistieke dienstverlening. De concurrentie was moordend,  op prijs konden wij het niet winnen. Het wapenfeit van BB logistiek was: ‘Wij gaan ervoor zorgen dat u geen omkijken heeft naar uw logistiek, de tijdige aanlevering van uw orders bij uw klant. BB logistiek zorgt ervoor dat het goed komt.  Wij geven u geen vast tarief, maar een maximale marge, welke wij maken op onze inkoop. Voor de klant heeft dit uiteindelijk toch geresulteerd in een kostenbesparing en meer tijd voor hun core business. Een mooi voorbeeld van de win win situatie waar we voor staan.’

Stefan Kleijngeld, logistiek manager bij Werner & Pfleiderer Haton

Stefan Kleijngeld 1“Wauw wat geweldig en ook wel een beetje trots gezien de stappen die ik als 28-jarig heb gezet met mijn projecten en dit ook door buitenstaanders wordt gezien”, luidt de eerste reactie van Kleijngeld bij het horen van zijn nominatie. “Mij gaat het om het leereffect en de uitdaging. Zelf geloof ik in hard werken, soms vallen en weer opstaan en jezelf blijven ontwikkelen. Pijn vindt niemand leuk en daarom leer ik snel van mijn fouten en ben ik in staat me snel aan te passen. Wat ik heb geleerd is om het doel scherp voor ogen te houden en mensen daarbij te begeleiden datzelfde te zien en ze in dezelfde richting te laten bewegen.”

Belangrijkste wapenfeit: “Deze prijs wil ik winnen omdat ik denk op deze jonge leeftijd met een eigen visie door de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik heb gekregen, het verschil te hebben gemaakt bij de organisatieverandering binnen WP Haton. Een transformatieproces van aanbodgestuurde productie naar een vraaggestuurde logistieke organisatie. Samen met toeleveranciers worden nu innovatieve betaalbare concepten ontwikkeld via QLTC (kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, technologie en aan total cost beheersing), waarbij de positie van de klant centraal staat. Betaalbare oplossingen hebben betrekking op de life time cost. Resultaat is een doorlooptijdreductie 50 procent van het orderrealisatieproces.

Bart Louwen, supply chain manager VBHbart_louwen

“Blij, verrast en voel mij vereerd. Blij, omdat ik er vol voor ben gegaan en het dan ook heel fijn vind dat het is gelukt. Verrast, omdat ik er helemaal niet bewust van was, dat er daadwerkelijk nog maar vijf mensen in de race waren. Vereerd, omdat ik het een hele eer vind dat ik aan een dergelijke kundige jury mijn visie over logistiek mag presenteren.”

Belangrijkste wapenfeit: “Ik heb een originele visie op logistiek en één die ik ook dagelijks in de praktijk breng. Ik vind dat logistiek dichter bij de klant moet staan dan nu vaak het geval is. Door vanuit de logistiek meer naar buiten te treden en te brengen wat de klant nodig heeft, kun je samen met de klant groeien. Dit doe ik door zoveel mogelijk klanten zelf te bezoeken en continue met ze in gesprek te blijven over mogelijkheden voor aansluiting op en integratie van logistieke processen. Het beste voorbeeld hiervan zijn de servicebussen die wij na overleg met de klant ’s nachts zijn gaan beleveren direct in de bus, in plaats van de producten naar het centrale magazijn te brengen. Door dit op deze manier te doen hoeft deze klant niet meer alle bussen te bevoorraden vanuit het magazijn. In plaats daarvan kan de monteur in de ochtend direct naar zijn eerste klus.”

Prijs

De winnaar van Jong Logistiek Talent van het Jaar neemt deel aan de prestigieuze Strategy Summit Supply Chain & Logistiek in april. Tijdens deze top krijgt de winnaar het podium en mag zijn/haar visie delen.

Reageer op dit artikel