artikel

Tientallen banen verdwijnen bij Bleckmann Oldenzaal

carrière & mensen

Tientallen banen verdwijnen bij Bleckmann Oldenzaal

Bij fashion logistiek dienstverlener Bleckmann in Oldenzaal verdwijnen tientallen banen. Financieel directeur Gerwin Meulman bevestigt dat woensdag ontslag is aangevraagd voor 30 van de in totaal 45 vrachtautochauffeurs.

Een van de redenen voor het ontslag van de chauffeurs is dat Bleckmann de nationale fashion-distributie, die nu nog plaatsvindt vanuit het hoofdkantoor met magazijnlocaties in Oldenzaal, wil uitbesteden aan een transportbedrijf in het westen van het land.

Uitbesteden nationale distributie bleckmann

Meulman wil niet zeggen om welke transporteur het precies gaat. “We zijn op dit moment bezig met de finale onderhandelingen. Het voordeel van de uitbesteding is dat we onze goederenstromen straks kunnen bundelen met het volume van dit transportbedrijf.”

Herplaatsing regionale vervoerders

Voor de chauffeurs wie ontslag boven het hoofd hangt, wil Bleckmann er alles aan doen om ze te begeleiden naar een nieuwe baan. Meulman: “We zijn hierover in gesprek met regionale vervoerders en ik heb er goede hoop op ze daar aan de slag kunnen. Laat onverlet dat in een aantal gevallen mensen zonder baan komen te zitten.”

Minder volume dankzij online verkoop

Tegen dagblad Tubantia verklaart Meulman donderdag dat de ontslagen een gevolg zijn van de toename van de online verkoop van kleding. “Daardoor hebben we steeds minder volume in de vrachtauto voor de bevoorrading van kledingwinkels. Op de nationale distributie maken we daardoor flinke verliezen. Dat is ook de reden dat we in zee gaan met een externe transporteur zodat we ladingstromen kunnen bundelen.”

Groei in webwinkellogistiek

Bleckmann, dat vorig jaar werd overgenomen door het Belgische Belspeed, groeit volgens Meulman op dit moment overigens heel hard waar het gaat om de webwinkellogistiek voor grote fashionmerken. “Ook voor deze activiteit proberen we zoveel mogelijk mensen te herplaatsen, maar in een aantal gevallen lukt dat niet altijd.”

Bleckmann: ‘geen goedkope Bulgaren’

Meulman wijst de kritiek van FNV Bondgenoten dat Bleckmann bij het uitbesteden van distributieactiviteiten Nederlandse chauffeurs vervangt voor ‘goedkope’ Bulgaren naar het rijk der fabelen. “Het gaat hier om onze binnenlandse distributie verzorgen. We zullen dan ook nooit toestaan dat subcontractors hiervoor buitenlandse chauffeurs inzetten.”
Bleckmann
Bekijk hier meer nieuws over Bleckmann

Reageer op dit artikel