artikel

James Hatumena: ‘Alles viel op zijn plaats

carrière & mensen

James Hatumena: ‘Alles viel op zijn plaats
James Hatumena Stryker

James Hatumena leek tot voor kort als supply chain manager onlosmakelijk verbonden aan Logitech Europe. Toch nam hij in 2011 afscheid nam van de wereld van computermuizen en toetsenborden. Hij maakte de overstap naar het medisch technologiebedrijf Stryker in Venlo. Daar moet Hatumena als supply chain manager ‘Implants’ en ‘Spine, Orthobiologics & CMF’ –Europe de logistiek van het Amerikaanse bedrijf verder vorm geven.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 10 februari 2012.

 
Waarom deze omslag?

“Bij Logitech had ik het prima naar mijn zin en ik had eigenlijk ook niet direct de ambitie om uit te kijken naar iets nieuws. Dat veranderde echter toen ik enkele jaren geleden privé ineens frequent in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen kwam. Tijdens die bezoeken nam ik mij voor, als de kans zich voor zou doen, om mijn opgedane supply chain kennis in de toekomst te combineren met een functie in de zorg of bij een bedrijf dat actief is in deze sector. Via een Engels recruitmentbureau, dat mij benaderde, kwam ik in contact met het voor mij onbekende medische technologiebedrijf Stryker (specialist in onder andere gewrichtsprothesen, trauma-, wervelkolom- en microimplantatensystemen, red.), dat iemand zocht met veel supply chain ervaring in combinatie met change management en het bouwen van professionele teams. Toen vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Stryker sprak mij aan, ook gezien het feit dat uit de functieomschrijving naar voren kwam dat dit bedrijf niet de eerste de beste is in de wereld. Stryker staat vermeld op de Fortune Best Company List en daarnaast behoort dit bedrijf binnen de medische sector wereldwijd tot de top zeven van ‘most admired companies to work for’. Ook het BREEAM-aspect van het distributiecentrum in Venlo sprak tot de verbeelding.”

       

Komt de Logitech-kennis nu van pas?

“Als voordeel brengt het met zich mee dat ik mijn kennis prima kan gebruiken voor het ‘change

management proces’ waarin we nu zitten met Stryker op het gebied van supply chain management. Toen ik achttien jaar geleden begon bij Logitech was er niets op het gebied van supply chain management. Ik heb een prestatiesportverleden en paste die opgedane kennis daar veelvuldig toe. Bij Stryker maakt de supply chain een sterke ontwikkeling door en er is in een half jaar tijd flinke vooruitgang geboekt. Resultaatgericht presteren, supply chain kennis en de innerlijke drive om in de medische sector werkzaam te zijn, zijn mijn ingrediënten voor succes.”

 

Wat is concreet je opdracht?

“Mijn grootste uitdaging is om met een Europees team de supply chain van Stryker te optimaliseren. Onze business partners moeten er van doordrongen raken dat zowel onze manufacturing- als onze sales- en marketingactiviteiten niet kunnen bestaan zonder dat daar een goede supply chain organisatie achter staat. Supply chain moet dus binnen Stryker een volledige partner worden van sales en marketing en van manufacturing. Daarnaast willen we nog strakker sturen op ons voorraadbeheer, zonder daarin de klant teleur te stellen. We gaan dus nog grote stappen maken.”

 

JAMES HATUMENA (42)

Is getrouwd met Ina. Heeft twee dochters Jade (8) en Fay (4)

Opleiding(en): HEAO -Distributie, management-, project-management- en coachingprogramma’s

Werkervaring: voor zijn overstap naar Stryker in augustus 2011 was James Hatumena senior manager Supply Services & Development bij Logitech en lid van het Europese supply chain managementteam. Bij Logitech heeft hij in achttien jaar tijd verschillende functies bekleed. Zijn carrière begon Hatumena bij de supply chain van Xerox.

Levensmotto: "Live a balanced life"

Reageer op dit artikel