artikel

Diana Vink: ‘Heerlijk, ik werk aan mijn eigen ondernemerschap

carrière & mensen

Diana Vink:  ‘Heerlijk, ik werk aan mijn eigen ondernemerschap
Diana Vink (Kuehne + Nagel): ‘Heerlijk, ik werk aan mijn eigen ondernemerschap

Vrouwen op verantwoordelijke posities in het logistieke vakgebied zijn nog schaars. Toch zijn er genoeg vrouwen, die met plezier dagelijks sturing geven aan logistieke processen en de ambitie hebben om in dit vak te groeien. Zo ook Diana Vink, sitemanager bij Kuehne + Nagel: “We zitten middenin een zeer spannend project.”

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 27 augustus 2010.

“Ik ben onbewust het vak ingerold, maar ik ga er bewust nooit meer uit. Logistiek is zo veelzijdig: je moet heftrucks aanschaffen, vervolgens overleggen met een klant en daarna zit je op kantoor met een medewerker die niet goed in zijn vel zit.”

 

“In 1995 zocht ik bij een uitzendbureau een –vakantiebaan, maar voor een student HEAO –commerciële economie was er niets. Terwijl ik zat te wachten, hoorde ik dat ze een tafel verderop zochten naar zes mannen voor werkzaamheden in een magazijn. Ik ben er op afgestapt en heb me aangemeld. Ik moest pick & pack-werkzaamheden uitvoeren bij Van Mierlo, zoals dat toen heette, later is het overgenomen door Norbert Dentressangle. Het was zwaar werk maar het beviel gelijk goed. Mijn stage heb ik daarom ook bij dat bedrijf uitgevoerd. Ik deed een onderzoek naar de procesinrichting en vervolgens heb ik een kwaliteitshandboek samengesteld. Na mijn afstuderen ben ik gegroeid van assistent kwaliteitsmanager tot business develop manager Benelux.”

 

“Sinds een half jaar ben ik sitemanager van –‘Warehouse 9’ bij Kuehne + Nagel in Veghel.

Bij K+N ben ik verantwoordelijk voor de opslag en distributie van chocolade en diervoeding naar de Nederlandse markt, en daarnaast voor opslag en distributie van chocolade van diverse grote merken naar tax free shops over de hele wereld. Heerlijk, ik werk aan mijn eigen ondernemerschap. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor budget, gebouwbeheer en 65 medewerkers. We zitten nu middenin een zeer spannend project. We hebben een klant erbij en dat betekent dat er in september 30 nieuwe mensen bijkomen. Er zijn diverse projectgroepen opgestart, dus er gebeurt erg veel. Een groot voordeel is dat ik nu een eigen magazijnlayout kan opstellen en het werk van het begin af aan kan oppakken.”

 

“Qua leidinggeven heb ik veel geleerd van een –vorige baas. Hij leerde me dat ik vooral mezelf moet blijven; je moet je niet gedragen zoals je denkt dat mensen het van je verwachten. Weet waar je goed, of niet goed, in bent. Luister naar je medewerkers, maar ook naar jezelf.

Verder heeft hij me geleerd om de grote lijnen uit te zetten, om prioriteiten te stellen. Je moet niet alles op detailniveau willen overzien, geef het uit handen. Door al deze wijsheid sta ik nu behoorlijk relaxed in mijn schoenen.”

 

“Hier in het warehouse was het eerst wel ‘oei, we krijgen een vrouw als baas’. Er zijn de nodige grappen gemaakt maar daar moet je mee om kunnen gaan. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, het gaat om het karakter. Je stuurt –iedereen, man of vrouw, anders aan. De een heeft complimenten nodig, de ander wil gewoon ja of nee horen.

 

Is vrouw-zijn in de logistiek een issue? Ik denk van niet en dat moeten vrouwen er ook niet van maken. Wat ik belangrijk vind, is dat er een goede mix van mannen en vrouwen is. Daarom is extra aandacht voor vrouwen goed, maar vooral als –wervingcampagne: vrouwen, logistiek is erg leuk en carrière maken kun je er ook.”

 

Diana Vink(38)
 

Samenwonend met Robert Schoenmakers (eigenaar Horecazaken Breda)
 

Functie: sitemanager -Kuehne + Nagel
 

Contracturen: 40 uren per week
 

Opleiding: HEAO Commer-ciële economie

 

Loopbaan: Van Mierlo/ND Logistics: assistent kwaliteitsmanager, kwaliteitsmanager, operationeel manager, logistics engineer, business develop manager Benelux; Palletways, general -manager; Kuehne + Nagel, – sitemanager
 

 

 

Reageer op dit artikel