artikel

Peter van Houten: ‘Richten op de mens in plaats van omzet

carrière & mensen

Peter van Houten:  ‘Richten op de mens in plaats van omzet
Peter van Houten maakt carrièreswitch

Peter van Houten vertoefde 16 jaar tussen de transportwielen in verschillende commerciële functies. Na alles goed afgewogen te hebben maakte hij de keuze om de recruitmentwereld in te stappen. Naar eigen zeggen omdat de transportcultuur hem geen nieuwe inspiratie meer bood. Sinds 1 januari is hij senior consultant bij de recruitmenttak van Process Improvers.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 20 februari 2009.

Waarom deze ommezwaai?

“Ik had voorheen diverse commerciële functies bij transportbedrijven, maar kwam er na verloop van tijd achter dat een puur omzetgedreven baan in de transportsector geen nieuwe uitdagingen meer gaf. Daarbij ben ik niet een keiharde salesman maar meer een adviseur. Mijn successen zijn altijd ge–baseerd en tot stand gekomen door een respectvolle en ge–richte omgang met mensen. Daar wilde ik me graag in verbreden, nog meer richting het persoonlijke contact. Dat lukte niet in de specifieke cultuur van de transportsector. Over een vervolg van mijn carrière in de werving en selectie had ik echter nog nooit nagedacht. Process Improvers bemiddelt bij het zoeken naar hoger- en middenkader functies binnen de supply chain sector. Toen ik met de eigenaren om de tafel zat, werd me duidelijk dat een functie bij de organisatie zelf ook heel goed bij mij zou kunnen passen.”

 

Hoe ging dat proces precies?

“Niet over één nacht ijs. Ik had verschillende brainstorm–sessies met de eigenaren Stefan Hermes, Marcel Kok en Marcel Schenk en de rest van het team om tot de juiste beslissing te komen. Ik wil mijn kwaliteiten namelijk goed inzetten en dat kan hier. Het helpt dat je uit de business komt. Met mijn logistieke –achtergrond praat ik gemakkelijk met de klanten, die logistieke mensen zoeken. Ook mijn commercieel inzicht komt goed van pas. Ik bied bij klantgesprekken alle diensten van het bedrijf aan, ook de consultancy en interim diensten, maar mijn basisactiviteiten –liggen bij werving en selectie.”

 

Wat zijn je eerste ervaringen?

“Mijn gevoel is bevestigd. Het is een professionele club mensen. De systemen waarmee wordt gewerkt zijn goed op elkaar afgestemd. Aan de andere kant is de werkwijze voor mij nieuw dus het kost wat tijd om daarin thuis te raken. Het is al met al dan ook een aardige switch voor mij. Maar wel eentje waar ik op de lange termijn mijn toekomst in zie. Het kleine en dynamische team van 14 mensen en de korte lijnen bevallen me heel goed.”

 

 

Peter van Houten (39) 

Opleiding: HBO Logistiek management, Hogeschool Den Haag 

Werkervaring: 18 jaar transportervaring, Norfolkline, Wim Bosman

Vrije tijd: Voetbal (veteranen), schaken en squash

 

 

Reageer op dit artikel