artikel

Finalist 1: Focco Annema

carrière & mensen

Finalist 1: Focco Annema
Focco Annema

Finalist Focco Annema is als logistiek manager bij Van Dijk Educatie in Kampen verantwoordelijk voor de grootste schoolboekendistributie van Nederland. Jaarlijks gaan er bijna 11 miljoen boeken de deur uit, waarvan meer dan 85 procent in amper acht weken. Per jaar worden er 450.000 uitzenduren ingekocht en 3.000 uitzendkrachten ingezet.

Op de dag dat hij het verlossende telefoontje van juryvoorzitter Heemskerk kreeg, was Annema vrij zenuwachtig. Je bent blijkbaar meer met de verkiezing bezig dan je denkt, geeft hij toe. "Ik had ook eerlijk niet verwacht dat ik tot de finale zou doordringen. Uit de eerste reacties na de presentatie bleek dat mijn verhaal vooral helder en duidelijker had gemogen. Ook daardoor komt dit nieuws als een grote verrassing. Maar ik ben uiteraard ongelooflijk blij, trots en vereerd."
 

Eigen kracht
Annema gebruikt de komende periode om goed na te denken over hoe hij zichzelf en de prestatie, die jaarlijks bij Van Dijk Educatie wordt neergezet, nog duidelijker aan een groot publiek kan presenteren.
‘De communicatietraining die we nog krijgen zal daar absoluut bij helpen, maar uiteindelijk komt het toch op jezelf aan. Op de finaledag ga ik daarom vooral uit van mijn eigen kracht’, aldus Annema.

Reageer op dit artikel