artikel

Rimmert van Luyn: ‘Eigenaar van successen en problemen

carrière & mensen

Rimmert van Luyn: ‘Eigenaar van successen en problemen
Rimmert van Luyn maakte logistieke carriéreswitch

Rimmert van Luyn verliet mei dit jaar het grafische bedrijf Kodak voor de functie van general manager bij logistiek dienstverlener Hitachi Transport Systeem in Waardenburg. Zijn uitdaging ligt in de brede verantwoordelijkheid die hij heeft gekregen.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 24 oktober 2008.

Waarom de overstap?

“Bij Kodak was ik werkzaam voor supply chain, operations en als laatste als supply chain director voor Europa. Er waren voor mij geen uitdagingen meer, omdat het bedrijf door de digitalisering enorme veranderingen heeft doorgemaakt. Er moest snel gereageerd worden om dit operationeel in de hand te houden. Het leek erop dat alles zich ging stabiliseren, waardoor voor mij de extra uitdaging wegviel. Ik ging naar Hitachi, omdat hier een uitdaging ligt op het uitbreiden van de dienstverleningsmogelijkheden. Ik heb een bredere verantwoordelijkheid en ben hier eigenaar van zowel de successen en de problemen. Min of meer een eigen onderneming binnen het bedrijf.”
 

Waar liggen nu je verantwoordelijkheden?

“Ik ben eindverantwoordelijk voor de Nederlandse divisie. Dit betreft alle vestigingen in Nederland, maar ook in Italië en Spanje. De activiteiten liggen op het gebied van supply chain management, warehousing en value added services, freight forwaring en specialized logistics. Mijn voornaamste taak voor deze divisie is het verder uitbreiden van het Europees distributie netwerk.”
 

Wat zijn je drijfveren?

“Ik ben mensgericht en werk graag samen. Daarbij geef ik mijn medewerkers de kans er persoonlijk voor te zorgen dat doelstellingen worden behaald. Bij Hitachi wil ik als eerste groei en winst vergroten.Veel marges staan onder druk. Er moeten oplossingen komen om die marges te vergroten zonder de klant meer in rekening te brengen. Daarnaast hoop ik de naamsbekendheid van Hitachi verder te vergroten. Veel mensen weten niet dat we ook logistiek dienstverlener zijn. Hitachi Transport Systeem heeft naast Hitachi ook andere klanten. Wij willen ons in deze markt als volwaardige 3PL’er positioneren. Hoogwaardige kwa–liteit van product en mens vergemakkelijkt deze doelstellingen. Er ligt een uitdaging, want we kunnen ons nog wel verbeteren.”
 

Hoe zie je je toekomst?

“Ondanks de economische problemen zie ik genoeg kansen op logistiek gebied. De verschuiving van warehousing naar Oost-Europa en de volgende generatie warehousing activiteiten in West-Europa. Alles wordt groter, fijnmaziger en klantgerichter. Ik vind het fantastisch om innovatief en creatief met ideeën en processen om te springen. De totale verantwoordelijkheid voor de hele breedte van het bedrijf bevalt mij goed. Dat wil ik in de toekomst blijven doen. Groei en verandering van bedrijven en ze succesvol maken.”

 

 

Rimmert van Luyn (37)


Samenwonend
: drie kinderen


Opleiding
: Bedrijfskunde, Nijenrode


Werkervaring
: 12 jaar in verschillende logistieke functies, onder meer bij Bose en negen jaar bij Kodak (van planner tot supply chain director)


Vrije tijd
: mountainbiken, hardlopen

 

 

Reageer op dit artikel