artikel

Infolog haalt meer uit de voorraad van ODS

carrière & mensen

We kunnen nu makkelijker,sneller en vooral beter de voorraad besturen

‘We kunnen nu makkelijker,sneller en vooral beter de voorraad besturen’

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: ODS   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

 

Onderstaande tekst is aangeleverd door de leverancier.

 

 

Eén van de grootste multimetal distributeurs in Nederland is ODS. Met meer dan

200 jaar kennis en kunde op het gebied van non-ferroenstaalproducten voor de

bouw en industrie, hebben ze enorm veel ervaring in de branche opgebouwd. Om

haar klanten een nog betere service graad te kunnen bieden, werkt ODS sinds

2 jaar met Slim4 van Infolog gekoppeld aan hun SAP R3-systeem. ‘We zitten nu dichter op de voorraad en kunnen daardoor sneller reageren op de

marktontwikkelingen’, aldus Bart Ingen-Housz, die als Logistiek Directeur van ODS

de implementatie van Slim4 heeft begeleid.

 

Sinds april 2004 is ODS live met Slim4, de implementatie van het programma verliep soepel. Ingen-Housz: “We hebben het programma niet opgelegd aan onze medewerkers, we hebben de mensen zelf laten ervaren dat hun werk met Slim4

veel beter gaat en interessanter wordt. Dat is niet de snelste manier, maar wel een van de meest succesvolle manieren om te implementeren. Veel mensen bij ons werkten al jaren op hun eigen manier en die zijn nu allemaal voor 100 procent

over de streep. Iedereen ziet het voordeel van Slim4 in.”

        

Volgens Ingen-Housz wordt met deze nieuwe methode van werken nu veel beter op de voorraden gelet. “Het belangrijkste is eigenlijk dat er veel tijd is vrij gekomen bij de inkopers. De gewonnen tijd wordt vooral gestoken in de commerciële relaties met hun leveranciers en met een gezonde discussie met de verkoop van ODS. InfoLog heeft met het installeren van Slim4 een voortreffelijk stuk gereedschap gegeven, waarmee zij hun taken beter, sneller en nauwkeuriger kunnen uitvoeren.”

          

Voorraden               

“Onze voorraden zijn duidelijk beter te managen en de servicegraad is verbeterd”, aldus Ingen- Housz. Slim4 heeft daarbij zeker geholpen, al gaat het Ingen-Housz te ver om te zeggen dat het programma daar alleen verantwoordelijk voor

is. “Maar bij sommige van onze productgroepen hebben we bij een gelijkblijvende voorraad een hogere servicegraad bereikt, en daardoor een hogere voorraad omzet kunnen realiseren.” Ingen-Housz geeft aan dat binnen ODS de behoeftebepaling veel sneller verloopt dankzij Slim4. “We zitten nu veel dichter op de voorraad en kunnen daardoor veel makkelijker, sneller en vooral beter deze besturen. De ‘management

by exception’ systematiek die binnen Slim4 is ingebouwd helpt enorm je aandacht te richten op die artikelen die zeg maar afwijkend gedrag vertonen. Bovendien is het nu ook makkelijker om afspraken die met leveranciers zijn gemaakt, na te komen. Je wilt bijvoorbeeld minimaal zo veel ton hebben en daarop kun je dan je voorraad en je bestelling afstemmen.”

 

Ingen-Housz vindt de architectuur van Slim4 prima in orde. “De medewerkers van InfoLog pakken verbeterwensen goed op. Daaruit blijkt dat InfoLog goed in contact staat met haar klanten. Je merkt dat de medewerkers van InfoLog veel kennis van zaken hebben, ook omdat ze de makers van het programma zijn. Dat merk je zeker als je ‘lastige’ vragen voor ze hebt.” Om met het programma te werken heb je volgens Ingen-Housz weinig theoretische kennis nodig. Een heleboel dingen gaan automatisch, dat is het voordeel van Slim4. Er zitten heel dynamische parameters in,

maar daar merkt de gebruiker niets van. Die richt zich alleen op de artikelen waarvan Slim4 aangeeft dat er handmatig moet worden bijgestuurd.

Reageer op dit artikel