artikel

Karel de Jong

carrière & mensen

Karel de Jong
Karel de Jong

De Jong (37) is manager logistiek bij Jumbo Supermarkten. Opleiding: Heao logistiek in Rotterdam. Werkervaring: Intexo als management trainee sinds 1991, daarna productmanager in Veghel voor medische en farmaceutische klanten, sinds 1997 na de overname door MSAS in Amersfoort verantwoordelijk voor de business unit laserprinters, vanaf 2000 werkzaam bij Van Eerd Groothandel, nu Jumbo Supermarkten, als manager logistiek

Verantwoordelijk voor: alle fysieke goederenstromen, vanaf het moment van bestellen tot het winkelschap en retouremballage – dat omvat de transporten (grotendeels met eigen vervoer), warehousing, winkelbevoorrading en supply chain concepten – geeft leiding aan 1.150 logistiek medewerkers (op totaal van 10.000 personeelsleden), rapporteert aan de financieel directeur.

 

Waarom genomineerd? “Ik probeer op logistiek gebied in praktijk te brengen waar Jumbo voor staat. Dat is gewone dingen op een buitengewone manier doen. Het nastreven van excellentie in de uitvoering, zonder fancy oplossingen. Processen moeten zo eenvoudig mogelijk zijn. Dan lukt het ook om binnen zes weken twaalf nieuwe (voormalige Konmar) winkels in te passen. Dat lijkt weinig, maar het gaat om ruim 15 procent extra omzet en 220 nieuwe medewerkers. De druk op kosten is groot, de marges klein. Ondanks de groei die we doormaken, willen we de personeelskosten verminderen. Daarom gaan we steeds verder met nieuwe technologie: pick-to-light, pick-by-voice en komend jaar automatische collopicking met TRM. Met zelfsturende teams leggen we de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie. Minder lagen, wel meer teamleiders. Mijn deur staat altijd open.”

Reageer op dit artikel