Deze whitepapers kunt u gratis downloaden:


 • De logistieke topics van 2016

  Het einde van het jaar is in zicht en dat is hét moment om terug te blikken. Logistiek Magazine doet dit aan de hand van een korte selectie artikelen in het vakblad, waarmee trends in een breder perspectief worden gezet. De digitale versie van deze bundeling is nu gratis te downloaden.

  Download gratis: Het Beste van 2016  • Data Discovery in de logistiek

  De logistieke sector ondergaat ingrijpende veranderingen. De economische omstandigheden dwingen logistiek dienstverleners om hun rendement te verhogen. De inzet van big data biedt uitkomst. Want interne en externe data bevatten een schat aan informatie over de sector, klantbehoeften en eigen processen. Door slim gebruik te maken van de data die voor handen is, kunnen logistiek dienstverleners hun processen verbeteren, proactief inspelen op trends en nieuwe business modellen ontwikkelen.

  Download gratis: Data Discovery in logistiek (whitepaper partner)

 • Op weg naar een Smart Warehouse

  De groei in omnichannel retail en de aanhoudende vraag naar snellere leveringen heeft een gigantische impact op de supply chains voor de distributie van consumentenproducten. Dat vraagt om slimmere warehouses voor het beleveren van de veeleisende consumenten van vandaag. Nu steeds meer retailers overwegen om hun operaties voor de offline en online kanalen te integreren en kosten te besparen, moeten warehouse management systemen in de pas blijven lopen. Slimmere warehouses zijn onontbeerlijk.

  Download gratis: Op weg naar een Smart Warehouse (whitepaper partner)

 • Tien trends in Logistiek

  De redactie van Logistiek Magazine heeft tien trends centraal gezet in het dubbeldikke Logistica-nummer van oktober. Speciaal voor onze online-lezers zijn deze trends nu gebundeld in een gratis te downloaden PDF. Hoe volwassen is e-fulfilment? Heftrucks moeten meedenken! Slim verpakken? Hoe ga je om met Big Data? Ontwikkelingen in vastgoedland. Hulpmiddelen in veiligheid. Hoe ga je om met logistiek talent? Energieneutrale dc’s. Mechanisering in orderpicken. Terugverdienen van robotisering.

  Download gratis: ‘Tien trends in Logistiek’ 

 • Veranderkunde Logistiek

  Veranderkunde voor logistiek professionals

  Logistiek professionals hebben moeite met organiseren van gewenst gedrag en creëren van betrokkenheid bij medewerkers tijdens veranderprocessen. KPI’s implementeren van IT-systemen vinden ze beduidend minder moeilijk, blijkt uit een enquête. Deze is uitgevoerd door Logistiek.nl, BLMC en VAViA. In dit gratis onderzoeksrapport ‘Veranderkunde voor logistiek professionals’ vindt u alle resultaten, conclusies en een uitgebreide toelichting.

  Download gratis whitepaper Veranderkunde

 • Exclusief tevredenheidsonderzoek logistieke locaties

  Welke factoren zijn bepalend voor het vestigen van een logistieke operatie? Logistiek.nl deed onderzoek hiernaar. De resultaten worden gepresenteerd in een overzichtelijke whitepaper. De belangrijkste vraag binnen het onderzoek is: Bent u tevreden over uw huidige vestigingslocatie of bent u van plan om binnen vijf jaar te verhuizen naar een andere locatie? Bekijk de resultaten aangevuld met quotes van vooraanstaande logistieke leiders plus tips voor het verplaatsen van een bedrijfsvoering.

  Download gratis whitepaper tevredenheidsonderzoek

 • ASML, Unilever en Nabuurs delen best practises

  European Supply Chain Forum (ESCF) stelt operations en supply chain management best-in-class practices beschikbaar. Lees in een whitepaper exclusief voor lezers van Logistiek.nl de drie best practises van topbedrijven ASML, Unilever en Nabuurs:

  1. Multi-depot netwerkplanning bij logistiek dienstverlener Nabuurs
  2. Optimalisatie van voorraadplanning reserve-onderdelen bij ASML
  3. CO2-emissies inzichtelijk in model Unilever

  Download gratis whitepaper met best practises

Info over whitepapers en content marketing:

Op onze specifieke B2B Content Marketing website lees je meer over het maken van de ideale whitepaper:

En ook: Starten met content marketing in 5 stappen