nieuws

AS Watson huurt nu volledig voormalig Kinzo dc

Warehousing 2029

Het moederbedrijf van Kruidvat, AS Watson, heeft met logistiek vastgoedontwikkelaar DHG een overeenstemming bereikt over een nieuwe huurovereenkomst van het voormalige Kinzo distributiecentrum in Ede. De overeenkomst komt er op neer dat het Chinese concern het dc – inclusief kantoorruimte – met een omvang van iets meer dan 37.000 vierkante meter de komende 10 jaar volledig huurt.

AS Watson huurt nu volledig voormalig Kinzo dc

De ingang van de huurperiode is vanaf 1 mei aanstaande, meldt DHG dinsdag. AS Watson-onderdeel Kruidvat huurt het pand voor de e-fulfilment van online orders van zowel de Nederlandse als Belgische webwinkel. Deze activiteiten vonden voorheen plaats in het distributiecentrum in het nabijgelegen Heteren. Daar vinden nu de warehousing activiteiten plaats voor de fysieke winkels van de retailer.

Uitbreiding verdeeld over twee verdiepingen

In het voormalige distributiecentrum van Kinzo, gebouwd in 1995 en uitgebreid in 2005, heeft Kruidvat sinds 1 september vorig jaar circa 15.000 vierkante meter aan magazijn- en kantoorruimte in gebruik voor zijn e-fulfilment activiteiten. Vanaf 1 mei dit jaar krijgt de retailer er 22.148 vierkante meter extra magazijnruimte bij. Die is verdeeld over twee verdiepingen, waardoor Kruidvat huurder is van in totaal 36.022 vierkante meter magazijnruimte. Verder wordt er 1.155 vierkante meter aan kantoor- en overige ruimtes gehuurd inclusief 200 parkeerplaatsen.

Dc ligt aan zichtlocatie langs A12

Het distributiecentrum in Ede is, zo meldt DHG dinsdag, gelegen op een zichtlocatie aan de A12 en de A30 op bedrijventerrein Frankeneng. Op het bedrijventerrein, circa 100 hectare groot, zijn ook logistiek dienstverleners als DB Schenker, ACR en Hays gevestigd.

 

Reageer op dit artikel