nieuws

Inditex koopt extra grond voor strijkcentrale bij dc Lelystad

Warehousing 1763

Bij het distributiecentrum van Inditex in Lelystad komt een strijkcentrale van 2.500 vierkante meter. Hiervoor koopt het Spaanse modebedrijf, moeder van merken als Zara en Pull & Bear, nog eens 2,5 hectare grond op bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark (LAB), meldt Dagblad De Stentor.

Inditex koopt extra grond voor strijkcentrale bij dc Lelystad

Kort nadat Inditex vorig jaar mei de nieuwbouw aankondigde van het mega-distributiecentrum in Lelystad, werd al duidelijk dat er ook een strijkcentrale zou komen. Noodzakelijk want veel van de kleding voor het Spaanse modebedrijf wordt in Azië geproduceerd en in dozen naar Europa verscheept.

2,5 hectare extra voor strijkcentrale

Omdat de kleding dan gekreukt aankomt moet de kleding met stoommachines gestreken worden voordat ze via een luchtbrug in het aangrenzende distributiecentrum worden opgeslagen. Voor de realisatie van de nieuwe strijkcentrale heeft Inditex nog eens 2,5 hectare grond op het Lelystad Airport Businesspark (LAB) aangekocht. Het betreft een kavel direct naast het distributiecentrum dat nog in aanbouw is en in 2019 klaar moet zijn.

150 extra banen

Omroep Flevoland liet vorig jaar mei al weten dat de komst van de strijkfaciliteit nog eens 150 banen gaat opleveren. Dit bovenop de 400 arbeidsplaatsen waar het distributiecentrum in eerste instantie al garant voor staat. De Stentor meldt verder dat Inditex op het LAB een optie heeft voor nog eens 16 hectare.

Reageer op dit artikel