nieuws

E-commerce speler Flinders breidt distributiecentrum uit

Warehousing 1071

Flinders heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van ruim 15 miljoen euro. Om meer groei te realiseren wordt het distributiecentrum uitgebreid.

E-commerce speler Flinders breidt distributiecentrum uit

De online meubelverkoper Flinders zag zijn omzet in 2017 met 39% toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Flinders verwacht in 2018 door te groeien naar een omzet van € 20 miljoen. Omzet die moet komen uit Nederland, maar vooral door expansie in het buitenland. Inmiddels komt meer dan 20% van de omzet uit het buitenland; met name Duitsland en België.

Flinders gaat behangen

Ook assortimentsuitbreiding moet voor groei zorgen. “Het komende jaar gaan we het assortiment uitbreiden”, aldus Geert-Jan Smits, CEO van Flinders. “We voegen categorieën toe op het gebied van verf, raamdecoratie en vloeren.” Flinders gaat ook diensten aanbieden als behangen, verven en het monteren van verlichting en raamdecoratie. 

“Zo bereiken we onze ambitie waarmee we de totale inrichting van woningen en kantoren op ons kunnen nemen.”

Uitbreiding magazijn

Om de verwachte groei mogelijk te maken, breidt Flinders in de uitbreiding van het magazijn. In totaal wordt 25% toegevoegd aan de bestaande oppervlakte. Het personeelsbestand wordt ook uitgebreid.

 

Lees ook
Crossborder e-commerce wordt makkelijker
E-commerce stuwt nieuwbouw dc’s

 

Oscar Diele, COO van Flinders: “Flinders zet in op vaste contracten en investeert in het binden en boeien van haar medewerkers. Uitbreiding op het gebied van marketing, logistiek, finance, supply en ict staat op de planning.” Flinders is sinds 2015 actief  in een pand op een voormalig en deels verlaten  industrieterrein HEMbrug in Zaandam. Hier beschikt het over 2000 vierkante meter magazijnruimte.

Reageer op dit artikel