nieuws

FrieslandCampina start bouw centraal distributiecentrum

Warehousing 5381

De eerste paal van het nieuwe distributiecentrum van FrieslandCampina is geslagen. De zuivelgigant bouwt een nieuw dc in Meppel.

FrieslandCampina start bouw centraal distributiecentrum
06-09-2017 Meppel Friesland Campina Eerste paal nieuwbouw magazijn Friesland Campina in Meppel. Dhr. Menting, Korteland en van Berlo slaan de eerste paal ©Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Op het industrieterrein Meppel Noord II in Meppel verrijst de komende maanden een duurzaam distributiecentrum van 31.000 m². Het distributiecentrum wordt gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten van FrieslandCampina bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen.

Opslag en overslag zuivelproducten

Het distributiecentrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en brandveiligheid. FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel verzorgen.

 

Lees ook
Friesland Campina overweegt containerterminal in Leeuwarden

 

Duurzaamheid

Tot op heden vinden deze activiteiten nog verspreid plaats over vier magazijnen van FrieslandCampina in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Deze vestigingen worden gesloten. De concentratie op één locatie zorgt naast een jaarlijkse efficiencybesparing ook voor een forse reductie gerealiseerd van 1,5 miljoen transport kilometers, wat neerkomt op een reductie van CO2 -uitstoot van 648.000 kilo.

De nieuwbouw wordt BREEAM ‘very good’ gecertificeerd. In juni 2018 moet het dc operationeel zijn.

Reageer op dit artikel