nieuws

PostNL automatiseert e-fulfilment operatie met 40 robots

Warehousing 3386

PostNL automatiseert grotendeels zijn e-fulfilment dc in Houten. De grootste pakketbezorger van Nederland heeft gekozen voor het goods to man systeem Autostore.

PostNL automatiseert e-fulfilment operatie met 40 robots

Slimmer, sneller preciezer. Om aan die voorwaarden te kunnen blijven voldoen nu en in de toekomst, heeft PostNL zijn e-fulfilment geautomatiseerd. Het e-fulfilment dc in Houten (17.000m2) is uitgerust met het goods to man systeem Autostore.

20.000 bakken

Volgens eigen zeggen heeft PostNL het grootste Autostore systeem (geïmplementeerd door Lalesse) van de Benelux. Het systeem krijgt in de nabije toekomst 20.000 bakken en 40 robots. De Autostore is in juni opgestart en wordt momenteel opgeschaald.

 

PostNL investeert in e-fulfilment door overname
Zo wil PostNL nummer 1 worden in food

 

Antwoord op groei e-commerce

“Dus ook tijdens piekperiodes hebben we voldoende capaciteit”, stelt Michiel Kalis, program manager fulfilment bij PostNL. “In de snel groeiende e-commerce markt kunnen webshops hierdoor hun klanten sneller bedienen, meer bestellingen verwerken en grote pieken tijdens bijvoorbeeld feestdagen makkelijker opvangen.”

 

E-fulfilment in Nederland: Wie Wat Waar

 

Bekijk meeer Autostore cases

 

Vanuit het fulfilment center worden orders direct aangesloten op het bezorgnetwerk van PostNL. Hierdoor biedt PostNL  de webshops de combinatie van gerobotiseerde fulfilment en distributie onder één dak, aldus Kalis.

Lees meer over het Autostore systeem van PostNL in het septembernummer van Logistiek

Abonneren Logistiek

Reageer op dit artikel