nieuws

Hoogvliet bouwt nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

Warehousing 4332

Supermarktketen Hoogvliet wil beginnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Het dc verrijst op een kavel van 13 hectare op logistiek bedrijvenpark Prisma, meldt Hoogvliet dinsdag.

Hoogvliet bouwt nieuw distributiecentrum in Bleiswijk
Artist impression van het nieuw te bouwen distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk.

De bouw van het grotendeels geautomatiseerde dc begint in 2018, het jaar waarin Hoogvliet 50 jaar bestaat. Met system integrator Witron ondertekende het management van Hoogvliet dinsdag het contract voor het logistieke design en de magazijn automatisering. Planning is dat in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe dc.

Verwerking agf en diepvries artikelen

In het pand worden straks zowel droge kruidenierswaren als vers, agf en diepvriesartikelen verwerkt tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. Ook de retouremballage gaat er plaatsvinden. Daarnaast krijgt de centrale slagerij van Hoogvliet onderdak in het dc evenals het servicecentrum van de supermarktketen. De bakkerij van de supermarktketen is al sinds januari vorig jaar volledig operationeel op eveneens logistiek bedrijvenpark Prisma.

Verlagen kosten distributie en logistiek

Volgens Hoogvliet is de realisatie van het nieuwe distributiecentrum een belangrijk onderdeel van de strategie van het supermarktbedrijf met als centrale doelstelling de ‘meest attractieve omnichannel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. “Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven”, stelt de supermarktketen in een persbericht dinsdag.

Nieuwe logistieke backbone

Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet naar eigen zeggen over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst. Al in 2011 werd met de aankoop van de grond op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk al gestart met de voorbereidingen van dit project.

Dc in Alphen aan den Rijn sluit in 2020

De eerste paal van het dc wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar geslagen. In 2020 sluit Hoogvliet de deuren van het huidige dc in Alphen aan den Rijn. Daar werken momenteel zo’n 1.000 mensen. Hoogvliet wil zoveel mogelijk medewerkers meenemen naar de nieuwe locatie. Opleidingen moeten hen voorbereiden op het nieuwe distributie- en servicecentrum.

Arcadis bouwt het dc

Voor de realisatie van het pand werkt Hoogvliet samen met Arcadis en het eerder genoemde Witron. Eerstgenoemde verzorgt voor Hoogvliet het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding.

Derde project in korte tijd voor Witron

Voor Witron is dit het derde grote magazijnautomatiseringsproject in korte tijd voor een supermarktketen uit Nederland. De system integrator uit het Duitse Parkstein is ook verantwoordelijk voor de automatisering van het toekomstige nieuwe centrale distributiecentrum van Plus in Tiel en het landelijke distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein, waarvan de bouw eind dit jaar start.

Foto's

Reageer op dit artikel