nieuws

DHG koopt 60.000 m2 grond van gemeente Ridderkerk

Warehousing 1039

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG heeft van de gemeente Ridderkerk een stuk grond van 60.000 vierkante meter gekocht op bedrijventerrein Cornelisland. Op deze kavel wil DHG (David Hart Groep) een distributiecentrum bouwen van ongeveer 49.000 vierkante meter.

DHG koopt 60.000 m2 grond van gemeente Ridderkerk

Hart stelde afgelopen donderdag tijdens de ondertekening van de bijeenkomst met Henk Dokter, wethouder van de gemeente Ridderkerk, dat de directe aanwezigheid van beschikbare werknemers en de nabijheid van de Rotterdamse haven, het perceel zeer geschikt maken voor een distributiecentrum waar e-commerce-gerelateerde bedrijven zich in kunnen vestigen.

Bouw start tweede helft dit jaar

De bouw van de eerste fase van het distributiecentrum, met een omvang van ongeveer 20.000 vierkante meter, begin na verwachting in de tweede helft van dit jaar. De overeenkomst werd afgelopen donderdag overigens getekend in Moerdijk, waar DHG een vergelijkbaar distributiecentrum heeft gebouwd.

Cornelisland zo goed als uitverkocht

Met de grondtransactie – een van de grootste uit de Ridderkerkse geschiedenis – is zo’n 85 procent van de beschikbare grond langs de A15 gemoeid. In totaal is nu 50 procent van de in totaal 30 hectare uitgeefbare grond op bedrijventerrein Cornelisland in optie uitgegeven of verkocht.

DHG is bezig met omgevingsvergunning

DHG is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het indienen van de omgevings­vergunning. De verwachting is dat de eerste paal rond de jaarwisseling wordt geslagen.

Smartlog nieuwe maatstaf XXL-dc’s

Het Schiedamse vastgoedbedrijf DHG ontwikkelt de kavel op Cornelisland volgens het Smartlog-concept. Smartlog is afgeleid van de woorden ‘Smart’ en ‘Logistics’ en is volgens DHG de nieuwe maatstaf in XXL-warehousing en distributie.

Reageer op dit artikel