nieuws

Dachser breidt uit in Waddinxveen met overname DSV pand

Warehousing 622

Logistiek dienstverlener Dachser Nederland Netherlands heeft in Waddinxveen een magazijn van DSV overgenomen. Dit pand ligt tegenover het huidige pand van logistiek centrum van Dachser. Met de overname beschikt de logistiek dienstverlener in Waddinxveen nu over in totaal 24.000 vierkante meter magazijnruimte.

Dachser breidt uit in Waddinxveen met overname DSV pand
Dachser Waddinxveen

Het DSV-gebouw omvat onder andere een magazijnruimte van 5.000 vierkante meter met 33 dockdeuren en ruimte voor 5.800 palletplaatsen. Daarnaast staat op het terrein aan de Distributieweg in Waddinxveen een kantoorgebouw van 1.800 vierkante meter en is er parkeermogelijkheid voor 70 trailers.

Meer synergie distributie en warehousing

Het doel van de aankoop van dit pand is volgens Dachser enerzijds om ruimte te creëren voor de aanhoudende sterke groei, en anderzijds om de synergie tussen de warehousing- en distributienetwerkactiviteiten te versterken. Zo zal de stukgoedspecialist volgens eigen zeggen beter kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar warehousing en contract logistiek-oplossingen. Een investering die zeker ook weer werkgelegenheid zal opleveren, aldus Dachser.

Dachser sinds 2007 in Waddinxveen

Het Duitse familiebedrijf begon zijn warehousing activiteiten op Distripark Doelwijk in logistieke hotspot Waddinxveen in maart 2007. Destijds waren er 16 medewerkers werkzaam en was er de beschikking over 3.000 vierkante meter magazijnruimte.

Diverse uitbreidingen en personeelsgroei

De keuze voor Waddinxveen als vestigingsplaats bleek goed uit te vallen. Na uitbreidingen in 2010 en 2013 beschikt de huidige vestiging op de hoek van de Handelsweg en Distributieweg over meer dan 25.000 vierkante meter voor crossdocking en warehousing. Het personeelsbestand is eveneens gegroeid naar 170 medewerkers.

Reageer op dit artikel